Descobrir el patrimoni local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb les visites guiades

Es podrà veure l'hospital gòtic, el Poblat Hifrensa, les fortificacions de la Guerra Civil i el Molí d'Oli

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l‘Infant ha programat, durant tot l’estiu, diverses visites guiades al patrimoni local del municipi. Aquestes activitats es duran a terme  a l’hospital de l’Infant Pere del segle XIV, a les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer, al Poblat Hifrensa de l’Hospitalet i al Molí d’Oli de Vandellòs.

Les visites organitzades van dirigides tant a un públic adult com jove. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és donar a conèixer els béns patrimonials més destacats de la localitat d’una manera més lúdica i entretinguda.

Horaris i visites guiades al patrimoni local de Vandellòs i l’Hospitalet

Del 30 de juny al 9 de setembre es podran fer tot un seguit d’excursions per visitar les restes fortificades de la Guerra Civil a Cala d’Oques o el polvorí de Letícia i les bateries de Pitrassa; passejar pel Poblat Hifrensa, l’última colònia industrial de Catalunya i un exemple important de l’obra de l’arquitecte racionalista Antonio Bonet Castellana;  visitar l’hospital fortificat al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, origen de l’actual vila de l’Hospitalet de l’Infant; i fer un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics al Centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs.

Visites al poblat ibèric d'Hifrensa
Visites al Poblat Hifrensa | CEDIDA

D’altra banda, del 30 de juny al 9 de setembre, a banda de les visites guiades, es projectarà un «mapping» a la façana de l’antic hospital. Així doncs, els assistents gaudiran d’un espectacle audiovisual en 3D, ple de música, moviment i efectes sonors. A més, s’explica la història del territori i de com es va construir i remodelar l’edifici medieval. Tot això es podrà veure els dissabtes i diumenges a les 22.00 i a les 22.30 hores.

Podreu trobar  tota la informació de les visites i les reserves a la pàgina web de Cultura a l’Abast.   

Excursions al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer

S’han programat tres tipus de visites a l’hospital gòtic, que va ser fundat per l’Infant Pere d’Aragó i d’Anjou l’any 1344 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Unes activitats aniran dirigides al públic general; unes adreçades a les famílies; programades perquè tant pares com fills aprenguin jugant mitjançant unes gimcanes i unes explicacions adaptades i a les edats dels infants;  i unes nocturnes,  en les quals s’oferirà un tast dels diversos vins locals al pas de ronda de l’Hospital.

Cal destacar que en cadascuna de les visites es mostrarà el Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, l’espai museogràfic i el mirador  situat a la torre sud-oest.

Es podran fer excursions al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer
Es podran fer excursions al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer | CEDIDA