Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona amb un telèfon mòbil i el logotip de Vodafone

Vodafone llança un avís a tots els seus clients: compte amb això

Vodafone remet un missatge als usuaris perquè s'ajustin a les tarifes que tenen contractades i així evitar un ensurt

A l'era digital, l'ús de dades mòbils és essencial per a la majoria de persones. Ja sigui per treballar, estudiar o entretenir-se, estar connectat és una necessitat. Vodafone, una de les principals companyies de telecomunicacions, ofereix un servei molt útil per als clients: l'avís de consum de dades.

Aquest servei és especialment important per a aquells que no tenen tarifes de dades il·limitats. Us fan arribar per mitjà d'un SMS que és a prop d'esgotar la vostra tarifa de dades. Suposarà una bona manera d'estar al corrent de la situació.

Un rètol de Vodafone i al cercle, un mòbil
Vodafone t'avisa quan acabes les dades | Getty Images, Vodafone

Vodafone indica quan s'envia el SMS d'avís

Vodafone envia aquests missatges d'alerta en dos moments clau. Primer rebràs un SMS quan hagis consumit el 80% de la teva tarifa de dades. Aquest primer avís et permet estar al corrent del teu consum i prendre mesures si cal.

El segon missatge s'envia quan heu esgotat el 100% de la vostra tarifa de dades. En aquest punt, és crucial saber que has arribat al límit per evitar càrrecs addicionals o una reducció de la velocitat de navegació.

Avantatges del servei d'avís de consum de dades

Aquest servei de Vodafone té diversos avantatges que el fan molt útil pels usuaris. Quan rebeu alertes quan heu consumit una certa quantitat de dades, podeu gestionar millor el vostre ús d'Internet. Això és especialment vàlid si tens una tarifa limitada i vols evitar càrrecs addicionals.

Tant l'activació del servei com la recepció dels SMS són completament gratuïtes. No hauràs de pagar res extra per estar informat sobre el consum de dades.

Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros
Si t'excedeixes amb el consum de dades, podries emportar-te un ensurt a la factura | Ptnimages, Leung Cho Pan

No caldrà fer res per activar aquest servei. La companyia ho fa automàticament, cosa que significa que sempre estaràs informat sense haver de preocupar-te per configuracions addicionals.

En el cas que estigueu viatjant a l'estranger i us trobeu a la zona 1 de roaming, Vodafone també us enviarà avisos de consum. En aquest cas, rebràs un SMS quan hagis consumit el 90% i el 100% del límit de consum de 50€ en dades. Això és especialment útil per evitar sorpreses desagradables a la factura quan tornis a casa.

És important tenir en compte que els avisos de consum de dades no inclouen els MMS (missatges multimèdia que contenen so, vídeo o fotos). Això és degut a que els MMS es tarifiquen de manera independent als SMS i no formen part de les tarifes planes de dades. Per tant, si envieu o rebeu MMS, aquests no es reflectiran en els avisos de consum de dades.

Vodafone t'evitarà algun ensurt

El servei d'avís de consum de dades de Vodafone és una eina molt important per gestionar el vostre ús d'Internet mòbil. Et permet estar al corrent del teu consum i evitar càrrecs addicionals, tot de manera gratuïta i automàtica. Si ets client de Vodafone i no tens una tarifa de dades il·limitats, aquest servei t'ajudarà a mantenir el control de les despeses.