Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona cridant davant una botiga de Vodafone.

L'última patacada de Vodafone per aquest motiu: ningú esperava aquest desenllaç

Vodafone haurà d'indemnitzar amb una quantitat molt elevada una clienta per un cobrament que va fer de manera incorrecta

Vodafone ha rebut un cop dur després de ser condemnada a indemnitzar una clienta amb 17.000 euros per un cobrament indegut. Aquesta fallada judicial posa de manifest que els errors a les factures de telefonia mòbil són més comuns del que es pensa. Per això, els usuaris sempre han d'estar atents per evitar sorpreses desagradables.

Resulta imprescindible revisar-les detingudament per no endur-se un ensurt. Sobretot quan es disparin per sobre del que és habitual. Això va ser el que va passar a una clienta de la companyia, que es va veure obligada a demandar l'operadora per un cobrament indegut.

La situació va arribar als tribunals, on es va determinar que Vodafone va actuar de mala fe. Van obligar l'empresa a tornar els diners cobrats injustament, a més de pagar una indemnització amb interessos.

Dona mirant factures de la llum i mòbil carregant
La factura de Vodafone era excessiva, segons la demandant | Getty Images, RyanKing999

Vodafone veu deteriorada la imatge

El procés judicial va començar quan la clienta, després d'intentar sense èxit resoldre el problema directament amb Vodafone, va decidir presentar una reclamació. Posteriorment seria una demanda. L'afectada va al·legar que no va rebre cap resposta per part de l'operadora, tot i haver intentat contactar en múltiples ocasions.

Aquesta manca de resposta va portar la clienta a prendre mesures legals. El Jutjat de Primera Instància número 4 de Terrassa va ser l'encarregat d'estudiar el cas.

En un primer instant es va determinar que els interessos s'havien d'abonar des del moment que van ser reclamats. Així ho contemplen els articles 1101 i 1108 del Codi civil.

Tot i això, la clienta va mostrar el seu rebuig a aquesta resolució. Segons la seva opinió, els interessos s'havien de meritar des de les dates en què es van fer els pagaments indeguts. És una cosa que recull el Codi Civil a l'article 1896.

Seu de Vodafone a Madrid
Els responsables de Vodafone no comptaven amb aquesta mala notícia | Europa Press

Al final el Tribunal Suprem acabaria donant la raó a la denunciant. Va estimar que els interessos havien de ser rebuts des del moment en què es va efectuar el pagament indegut. La notícia va caure com un gerro d'aigua freda a Vodafone.

No només haurà de tornar els 17.000 euros cobrats indegudament, també els interessos acumulats des de la data del cobrament. A això també s'hi afegeix la mala imatge que s'acaba generant entre els usuaris.

Vodafone no és l'únic amb problemes

Aquest cas no és un fet aïllat al món de la telefonia mòbil. Els errors a les factures i els cobraments indeguts són més comuns del que es pensa. Per això, és fonamental que els usuaris revisin minuciosament cadascun dels cobraments mensuals i parin especial atenció a la lletra petita dels seus contractes.

Vodafone i la resta d'operadors han de ser més transparents en els processos de facturació per evitar aquest tipus de situacions.