El SPiSP comença amb bon peu la lliga

El Volei SPiSP es queixa de la retallada de la subvenció i l'Ajuntament de Tarragona es defensa

El club cooperativista lamenta la retallada del 40% de la subvenció que rebia fins ara mentre que l'Ajuntament defensa que ja estava prevista després que s'acabés d'eixugar el deute

Embolic dels grans al Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau. L'entitat cooperativista emetia un comunicat en les darreres hores després de rebre la confirmació d'una retallada del 40% en la subvenció anual, dada reflectida en la publicació de l'esborrany del pressupost de la partida d'esports de l'Ajuntament de Tarragona. La Junta Directiva del SPiSP, reunida d'emergència durant la nit de diumenge, «considera inacceptable la retallada econòmica que ha patit el club tenint en compte el seu historial i les fites aconseguides», destacant la bona feina realitzada en els darrers anys per eixugar un deute que «amb esforç i sacrifici per part de tots els components del club, avui dia està liquidat».

El SPiSP destaca que ja no deu un euro a ningú després que els tècnics hagin treballat de franc, s'hagin renunciat als equips de les màximes categories i de la primera divisió nacional, a més d'augmentar les quotes als socis i als esportistes i retallar els pressupostos en els desplaçaments i carregar despeses als particulars. Per acabar-ho d'adobar, l'entitat carrega contra l'alcalde Pau Ricomà perquè no ha estat possible reunir-se amb el govern i mostren una «rotunda disconformitat» amb la decisió, a més d'informar que el consistori no els hi va donar un problema davant la manca d'instal·lacions per la molta presència d'esportistes (més de 200). Per tot plegat, el SPiSP considera que «seguir treballant sota mínims no és una opció per complir amb les obligacions esportives dels diferents equips» i anuncien que es renunciarà a la participació en la Copa Príncipe del primer equip, a la presència del club a les lligues autonòmiques i estatals  en les quals es competeixi i al programa de promoció i tecnificació escolar anomenat 'El voleibol a la carta'.

Els cooperativistes, nou líders de la lliga
Els cooperativistes, en acció al Pavelló Municipal de Sant Pere i Sant Pau | Cedida

L'Ajuntament respon: ja estava previst

Ha estat fa uns minuts quan l'Ajuntament de Tarragona ha ofert la seva versió dels fets. Segons el consistori tarragoní, la retallada ja estava prevista després que el conveni signat l'any 2008 per ajudar el club a eixugar el deute amb fons municipals tingués vigència fins al 2018, allargant-se un any més després que l'anterior equip de govern ho decidís així perquè encara no s'havia liquidat la totalitat del deute. L'Ajuntament afirma que en els darrers onze anys s'han aportat a l'entitat un total de 2.049.507 euros i que, de cara al 2020, la subvenció baixarà de 104.268 euros a uns 61.000.

L'equip de govern també recorda que el SPiSP ha optat a les línies de subvencions ordinàries ofertes per la Conselleria d'Esports, rebent entre el 2018 i el 2019 prop de 3.800 euros. El consistori també deixa clar que va activar el protocol habitual davant la possibilitat que Tarragona fos la seu de la Copa Príncipe 2020 i que, un cop conegut que l'esdeveniment se celebraria a Galícia, va confirmar al club cooperativista un ajut de 1.500 euros per a afrontar el desplaçament de l'equip dirigit per Vlado Stevovski. A més, el Pavelló Municipal de Sant Pere i Sant Pau serà sotmès a reformes en el sostre, obra que es troba en procés de licitació, a més de contemplar-se una partida de 86.400 euros per reformar el paviment. Per rematar el comunicat, l'Ajuntament afirma que el contacte de l'actual equip de govern amb els responsables del club ha estat constant.

Caldrà esperar per saber que acabava succeint amb un CV Sant Pere i Sant Pau que ha eixugat el deute dels darrers anys però que haurà d'afrontar el futur amb una de les fonts d'ingressos més importants reduïda de forma considerable.