Imatge de l'oficina de la seguretat social

Si vols cobrar la pensió en un altre banc, la Seguretat Social et dona 3 solucions

Canviar de banc per cobrar la pensió és realment senzill

Tot pensionista té la necessitat en diversos moments de la seva vida de canviar d'entitat bancària pel motiu que sigui. La veritat és que aquest és un pas més habitual del que pot semblar. Però, quan decideixen emprendre'l, també han de canviar la domiciliació bancària de la pensió que reben de la Seguretat Social.

No és un tràmit gens molest i es pot executar a la mateixa Seu Electrònica de la Seguretat Social. Si no vols tenir problemes quant a les multes que et puguin posar, has d'avisar sempre que puguis d'aquests canvis. En cas contrari, la teva butxaca ho notarà notablement.

Així pots cobrar la teva pensió en un altre banc

Els pensionistes han de recordar que l'Administració imposa sancions, unes multes que oscil·len entre els 60 i els 625 euros si no avises amb temps i forma part d'aquesta mena de modificacions.

Imatge de la seu del ministeri de la seguretat social
La Seguretat Social ofereix als pensionistes diverses opcions per canviar la domiciliació bancària | Catalunya Diari

Com assenyalàvem anteriorment, si els pensionistes volen cobrar la pensió en un altre banc, necessiten canviar la seva domiciliació bancària a la web de l'Institut Nacional de Seguretat. A més d'aquesta opció, també hi ha dues possibilitats més: realitzar-lo per telèfon o fer el tràmit de forma presencial en una de les seves oficines.

 

1. Canvi de domiciliació per Internet

Si esculls aquesta possibilitat, et veuràs obligat a seguir certs passos, gens complicats, des de la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

El primer és dirigir-te a l'apartat de modificació de dades bancàries. A continuació, cal identificar-se amb el certificat electrònic, usuari i contrasenya o sistema 'Clau'.

Després d'ingressar en aquest apartat, et demanaran omplir un formulari de registre amb les teves dades personals i les dades que es volen canviar. Pot ser la domiciliació, l'entitat bancària o bé la residència fiscal.

Si teniu intenció de canviar el compte bancari, recordeu que heu d'afegir l'antic IBAN ia continuació el nou a incloure. Clica 'finalitzar' i el tràmit està realitzat correctament.

2. Canvi de domiciliació per telèfon

Per als pensionistes que prefereixin fer aquest tràmit per via telefònica, hauran de trucar al 901 502 050. A partir d'aquí, un sistema de locució els ajudarà a fer el canvi d'entitat bancària. Li demanaran el número del document d'identitat i el codi postal.

Vell amb una tauleta
Si vols, pots fer aquest tràmit per internet | GETTY IMAGES

Posteriorment, un gestor efectuarà aquesta modificació, tot i que cal avisar els pensionistes que aquest servei no està disponible a totes les regions espanyoles.

Cal ressenyar igualment que el canvi no serà instantani, ja que el gestor, després d'acabar la trucada, enviarà al pensionista un formulari per e-mail. Aquest haurà de ser emplenat, signat i annexat a la documentació que es requereix.

3. Canvi de domiciliació de forma presencial

Aquesta darrera opció potser és la més costosa perquè cal sortir del domicili i desplaçar-se fins a una oficina de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Això sí, cal recordar que és imperiosament necessari demanar cita prèvia per anar a fer aquesta gestió.

Imatge d'un grup de persones grans prenent l'ombra al carrer durant l'estiu
Els pensionistes disposen de 3 maneres de canviar de banc per cobrar la pensió | Europa Press

Cal saber també que l'horari de les oficines de la Seguretat Social va des de les 9.00 fins a les 14.00. Si esculls aquesta opció, no t'oblidis de portar el document d'identitat. A més, porta amb tu impresa la sol·licitud del canvi de domiciliació bancària de la pensió per jubilació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Ara només has de triar una de les tres opcions si vols canviar de banc per cobrar la teva pensió i així poder fer-la efectiva quan vulguis.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!