Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ronyo

Si vols evitar tenir pedres als ronyons, menja aquests 2 aliments típics: T'encantaran

Prevenir l'aparició de pedres als ronyons és imprescindible

Les pedres als ronyons són petites agrupacions de sals i minerals als ronyons. Poden ser molt doloroses, per tant, prevenir en aquest cas és molt important. Per sort, hi ha dos aliments que poden ser útils en aquest sentit.

També coneguts mèdicament amb el nom de càlculs renals, poden causar un bloqueig a les vies urinàries, cosa que pot provocar infeccions del tracte urinari i altres problemes de salut.

En aquest motiu, la dieta pot influir directament. I és que alguns aliments i begudes poden augmentar el risc de formació de càlculs renals, mentre que altres poden disminuir-lo.

Com que poden causar dolor agut i altres símptomes, és possible que calgui un tractament mèdic. Però la prevenció és essencial. I hi ha alguns aliments que poden ser adequats en aquest aspecte.

Quins són els aliments típics que t'ajudaran a prevenir les pedres als ronyons?

Sabem que hi ha alguns aliments i begudes que disminueixen el risc de formació d'aquestes pedres, com és el cas de les fruites i verdures riques en vitamina C, líquids, incloent-hi l'aigua i aliments amb fibra.

 

Ronyons
La dieta pot estar relacionada en la formació de pedres al ronyó | GETTY IMAGES

Al contrari, coneixem també la presència de determinats aliments que poden influir en la seva formació. És el cas de carns vermelles, aliments rics en proteïnes, productes làctics, aliments rics en sal i begudes amb cafeïna.

Tot i això, recentment hem sabut que dos aliments molt típics podrien ser molt útils en la prevenció dels càlculs renals. Vols descobrir quins són?

D'acord amb un estudi publicat recentment a The BMJ, els nivells d'àcids grassos omega 3 poden ser molt útils. En altres paraules, els àcids grassos poliinsaturats omega 3 poden tenir efectes beneficiosos sobre la funció dels nostres ronyons.

En quins aliments trobem omega 3?

Com assenyalen els autors de l'estudi, va ser el consum de marisc i peix blau (com el salmó) el que va ajudar de manera positiva a protegir aquests òrgans.

Durant la investigació, els autors van analitzar els vincles existents entre el desenvolupament de la malaltia renal crònica i biomarcadors com àcid eicosapentaenoic, àcid docosahexaenoic, àcid docosapentaenoic i àcid alfa linolènic.

 

Imatge d'un plat de salmó amb verdures de guarnició
L'omega 3 podria ser molt útil en aquest cas | Getty Images

Cal esmentar que aquests àcids omega 3 provenen de fonts principals com el marisc, peixos blaus, vegetals de fulla verda i nous.Per tant, el consum regular d'aquests aliments podria exercir un efecte protector molt interessant a l'hora de tenir cura dels nostres ronyons.

Com tenir cura dels nostres ronyons a través de l'alimentació

A més de consumir omega 3, hi ha altres consells útils per protegir i cuidar els nostres ronyons, principalment a través de l'alimentació.Beure prou aigua, com és lògic, és fonamental. Mantenir-te hidratat permet diluir els diferents productes de rebuig, disminuint la concentració de sals a l'orina.

També cal controlar la ingesta d'aliments rics en proteïnes i sal. I és que una dieta rica en proteïnes i sal pot augmentar la quantitat de deixalles a l'orina i augmentar el risc de formació de pedres als ronyons.

D'altra banda, l'exercici regular és quasi tan important com l'alimentació. L'exercici ajuda a millorar la circulació sanguínia i augmentar la freqüència de la micció, cosa que pot ajudar a prevenir la formació de pedres als ronyons.

Aquests són alguns dels millors consells per tenir cura dels teus ronyons. Mantenir els teus ronyons sans és important per mantenir una bona salut general. I sembla que l'omega 3 és un component molt interessant en aquest sentit.

 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp