Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats

Vox denuncia els CDR per tallar amb una guillotina una foto de Felip VI i un cap de porc a Barcelona

La formació d'ultradreta els acusa d'un delicte contra la Corona i d'un d'odi
Imatge de la guillotina groga, amb un cap de porc amb corona i una foto del rei Felip VI a terra, que els CDR van col·locar la plaça Urquinaona de Barcelona.
VOX ha denunciat els CDR per dos presumptes delictes: contra la Corona i d'odi | Europa Press

VOX manté la seva croada contra l'independentisme amb una nova demanda judicial. Aquest cop, el partit d'ultradreta ha presentat una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra el Comitè de Defensa de la República (CDR) per presumptes delictes contra la Corona i delicte d'odi. Els fets denunciats van tenir lloc a la capital catalana el passat 3 d'octubre, durant la celebració del tercer aniversari de la manifestació del 3-O, en un acte a la plaça Urquinaona en què es va tallar amb una guillotina un cartell amb la cara del rei Felip VI i un cap de porc, que duia una corona posada.

En l'escrit presentat davant el Jutja d'Instrucció, els serveis jurídics de VOX, dirigits per Marta Castro, han censurat que la guillotina fos de color groc, «com a representació del moviment independentista a Catalunya». A més, segons denuncien, a la corona que duia el cap de porc es podia llegir «en català, ni oblit ni perdó», en referència al discurs realitzat pel rei Felip VI la nit del 3 d'octubre de 2017. En la denúncia, el partit exigeix que es practiquin les diligències oportunes per identificar als autors dels fets, tenint en compte que la manifestació estava convocada pels CDR.

L'objectiu dels CDR era «propagar odi cap a la Monarquia»

En aquest sentit, VOX, en un comunicat remès als mitjans de comunicació, considera que aquests actes tenien el «clar afany de menyscabar la imatge del rei d'Espanya» i de «propagar odi cap a aquesta institució i, per tant, a la Constitució». «Romandre impassibles davant el greu greuge als nostres símbols nacionals i constitucionals per intentar destruir-los, seria transigir amb la comissió d'un delicte», afegeix la formació ultradretana.

En la seva denúncia, VOX exigeix que es practiquin diligències per identificar als autors dels fets. Alhora, demana també que els Mossos d'Esquadra, en cas que es personessin al lloc, aportin totes les dades que tinguin per tal de localitzar-los. Així mateix, el text registra la petició que es prengui declaració als participants de la manifestació que la Guàrdia Urbana i els Mossos van identificar durant la protesta.