Les VTC demanen firmes per paralitzar el nou decret de la Generalitat

La petició oberta a ‘change.org’ ja acumula més de 80.000 firmes de les 150.000 demanades | Les VTC també han denunciat amb presentar una querella contra la Generalitat

Després que els taxistes aprovessin el nou decret de la Generalitat, que s’aprovarà el 29 de gener, les empreses Uber i Cabify ja van amenaçar que es veurien obligades a marxar de Barcelona. Ara, han obert una petició a ‘charge.org’ per demanar a la ciutadania firmes per paralitzar aquest nou decret que segons ells pretén «fer desaparèixer a les VTC de Catalunya» amb el que descriuen com «un decret fet a mida del sector del taxi per expulsar Uber i Cabify de Barcelona».

L’aprovació d’aquest nou decret

L’aprovació d’aquest nou decret significaria, segons denuncien les VTC, la pèrdua de 3.500 llocs de feina i la indemnització d’uns 1.200 milions d’euros només a Catalunya pels amos de llicències de cotxes de lloguer amb conductor. El sector englobat per Uber i Cabify fa mesos que avisa al Govern que el que estan a punt de fer és il·legal.

Uber i Cabify demanen firmes per aturar el nou decret de la Generalitat | Cedida

Ara, i davanat les últimes novetats, les VTC han enviat cartes al president Quim Torra i a la resta del seu equip avisant que presentaran querelles, tant personals com administratives, si aproven l’acord al qual van arribar amb els taxistes.

La carta en qüestió ha estat enviada per la patronal de les VTC a Quim Torra i nou membres del seu equip, entre els quals es troba el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, amb el que els taxistes han negociat l’acord personalment.

Contingut de la carta

La carta, a la qual ha tingut accés ‘Teknautas’, avisa que la implantació de la mesura de precontractació i l’eliminació de la geolocalització de les apps suposa l’expulsió de les plataformes i empreses dedicades a l’arrendament de vehicles amb conductor a Catalunya, tot com a conseqüència de la presó exercida pel sector del taxi.

El conseller de Territori, Damià Calvet, en roda de premsa a la seu del departament després del Consell del Taxi | CatalunyaDiari.cat

 

El text continua: «Les mesures que pretenen implantar contribueixen a una confiscació de béns, d’una privació de drets de valor patrimonial (...) i per tant qui intervingui en tal operació incorrerà en la comissió d’un delicte contra els drets individuals tipificada en l’article 541 del Codi Penal». Finalment, la carta acaba amb l’amenaça de presentar querelles penals a cadascun dels membres del Govern involucrats en l’elaboració i la negociació del decret.


Comentaris

envia el comentari