Vueling assegura «millor» tràfic aeri però diu que no pot «controlar» les vagues

L'aerolínia atribueix la millora a la «bona cooperació» amb les institucions de l'Estat i a l'ajuda tant del govern català com de l'espanyol

International Airlines Group, que agrupa Vueling i Ibèria, creu que el tràfic aeri a l'aeroport del Prat serà «millor aquest any» gràcies a la «bona cooperació» amb les institucions de l'estat espanyol. El seu conseller delegat, Willie Walsh, ha afirmat en una roda de premsa a Brussel·les que «la situació està millorant», però que no poden «controlar» les vagues de controladors a Marsella, que podrien causar retards aquest estiu.

«És escandalós», ha dit. El conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary també ha defensat que la situació a Barcelona aquest any és «materialment millor», però l'ha atribuït també a la disminució de vagues a Marsella durant el darrer any. «Encara no és un nivell acceptable», ha admès.  Walsh ha remarcat que tant el govern català com l'espanyol han ajudat a "facilitar" el treball amb l'aeroport de Barcelona i els controladors.

«Tothom està treballant per beneficiar els consumidors», ha insistit el responsable d'IAG. Mentre Walsh ha criticat al govern francès per «fallar en les seves obligacions» davant les vagues a Marsella, O'Leary, ha dit que mereix «crèdit per la feina que han fet». «El govern espanyol, la Generalitat i el govern francès estan fent un gran esforç per millorar la situació», ha lloat O'Leary.

Després d'un estiu més marcat pels retards i les cancel·lacions de vols, Brussel·les va reclamar l'any passat explicacions a l'Estat espanyol per aquestes disrupcions. «L'impacte dels problemes locals ha disminuït», ha explicat satisfet Walsh.

  

Queixes pels impostos

Les aerolínies IAG, Ryanair i Brussels Airlines s'han queixat que les anomenades «taxes verdes a l'aviació» són «una mala política» davant la por que iniciatives com la d'Holanda per imposar un impost climàtic a aquest sector s'estengui a escala europea.

Totes tres companyies han negat que el seu transport sigui dels més contaminants i han alertat que una taxa d'aquest tipus va en contra de «la llibertat de moviment» a la UE  i pot «danyar els països perifèrics» com Espanya. «Els impostos no són la solució», ha defensat Ryanair. En aquest sentit, han alertat que les «taxes injustes» costen «llocs de treball» i «castiguen els consumidors amb bitllets més cars».

També et pot interessar...