Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una de les actuacions del Guardó Internacional Pau Casals.

Vuit joves promeses del violoncel competeixen pel guardó Pau Casals al Vendrell

Les audicions finals s'han fet a l'Auditori del Tívoli, amb victòria per a la canadenca Luka Coetzee

L'Auditori del Tívoli del Vendrell ha acollit aquest divendres 18 de novembre les audicions finals del Guardó Internacional Pau Casals. Vuit joves promeses del violoncel d'arreu del món han interpretat dues peces d'un repertori on s'han combinat obres de Bach, Tchaikovsky, Schumann o Dvořák. Els violoncel·listes, tots menors de 22 anys, han fet una actuació en solitari i una altra amb acompanyament de piano.

Els finalistes han vingut de llocs com la Xina, el Canadà, Alemanya o els Estats Units, però també d'aquí. És el cas del valencià Carlos Vidal, que amb divuit anys ha interpretat obres de Bach i Dvořák. Vidal ha remarcat que la concentració és un dels elements bàsics a l'hora d'afrontar certàmens com aquest.

Al públic hi havia l'escrutadora mirada d'un jurat format per violoncel·listes professionals i un membre de la Fundació Pau Casals. L'assessor musical de la Fundació Pau Casals, Bernard Meillat, ha destacat l'alt nivell dels aspirants d’aquesta edició.

La canadenca Luka Coetzee, guanyadora del certamen

A la tarda s'ha conegut que la guanyadora del certamen ha estat la canadenca Luka Coetzee. La violoncel·lista ha destacat amb la interpretació de la 'Suite No.3 en Do major' de Johann Sebastian Bach i del 'Concert Op.33' d'Antonín Dvorák. Excepcionalment, el jurat ha atorgat dos premis especials 'ex aequo' a Amy Goto (South Carolina) i Alejandro Gómez (Madrid).

El Guardó Internacional Pau Casals tenen un vessant econòmic i un altre de formatiu. El primer premi està dotat amb 18.000 euros, mentre que el segon i el tercer classificat reben 12.000 i 6.000 euros respectivament. Però també s'ofereix un acompanyament per perfeccionar la seva tècnica i assessorament artístic i professional.