Un waterpolista del CN Terrassa denuncia insults homòfobs d'un rival del CN Sabadell

Víctor Gutiérrez denuncia que un jugador sabadellenc li ha dit «marieta» dues vegades durant el partit d'aquest dissabte

Víctor Gutiérrez, waterpolista del CN Terrassa, ha denunciat aquest dissabte a través de les xarxes socials que un jugador rival del CN Sabadell li ha proferit insults homòfobs durant el partit de la Divisió d'Honor de waterpolo que han jugat ambdós equips. Gutiérrez, que no ha revelat el nom del rival que l'ha insultat, ha explicat que aquest li ha dit «marieta» dues vegades, la primera durant el partit i la segona quan ha acabat aquest. En la seva publicació, el jugador del CN Terrassa ha lamentat que «aquests comportaments es donin en recintes esportius i que, a més, quedin impunes».

«No he volgut donar-li importància perquè tots diem coses a 200 pulsacions de les quals després ens penedim. Però al final del partit jo no he volgut donar-li la mà per això que m'havia dit i m'ha tornat a dir 'marieta'», ha apuntat. Víctor Gutiérrez ha assegurat que «ho ha escoltat la graderia, algun company meu i estic bastant afectat. Estic orgullós de ser qui soc, de ser homosexual, gai, marieta, que per a mi no és un insult, però m'ha tocat la fibra», alhora que, entre llàgrimes, ha recordat que ha viscut altres episodis similars, però que mai els va voler denunciar perquè preferia «llançar un missatge conciliador».

«La pilota està en mans de la Federació Espanyola de Natació»

Ara, però, ha decidit denunciar els fets perquè «no vull deixar-ho passar més», assegurant que aposta per la «tolerància zero» amb aquesta mena de comportaments i que si tornés a callar faria «un mal servei» al waterpolo, a l'esport i als seus ideals. En aquest sentit, ha assegurat que ara «la pilota està en mans de la Federació Espanyola de Natació». En aquest sentit, ha dit que «em faria moltíssima ràbia que miressin a un altre costat i no prengués cartes en l'assumpte».

«Volia enviar un missatge a aquells que em puguin estar escoltant, que ni un comentari ni un insult ni cent us posin la por al cos. No val la pena viure darrere de la careta ni un segon, que la vida és meravellosa i cadascun ha de mostrar-se tal com és amb orgull, perquè així som», ha conclòs.

Condemna de la Federació

La Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha condemnat els fets denunciats per jugadors del CN Terrassa, Víctor Gutiérrez, a través de les xarxes socials. L'ens, en una piulada al seu perfil oficial de Twitter, ha mostrat «el seu total rebuig i tolerància zero a qualsevol insult, vexació o homofòbia que pugui patir qualsevol esportista en qualsevol situació».

La RFEN ha demanat en la seva publicació «respecte i joc net sempre», alhora que ha lamentat que el waterpolo «hagi de ser notícia per qüestions completament alienes a aquest».


Comentaris

envia el comentari