IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La pàgina web que et diu si pots cobrar un ajut per la crisi del coronavirus

Així funciona la pàgina que et diu si compleixes les condicions per a les prestacions que ha posat en marxa el govern

Imatge d'una dona comptant els diners que té a la mà esquerra
La web et permet saber si et correspon alguna ajuda | Cedida

Amb més de 22.000 morts i 213.000 casos confirmats, Espanya ha hagut d'imposar les mesures més dures de confinament, i per pal·liar els costos socials i econòmics de la crisi del coronavirus, el govern espanyol ha posat en marxa una sèrie d'ajuts i prestacions a les quals molts no saben si tenen accés.

Ajudes per a les hipoteques, per als aturats, per als autònoms, per al lloguer ... Com saber si et correspon algun dels ajuts pel coronavirus? L'empresa madrilenya de serveis i tecnologies de la informació Avantgarde IT, en col·laboració amb la gestoria Abarca, ha desenvolupat un web per saber si et correspon alguna prestació.

La web que et diu si et correspon algun ajut

Mitjançant el portal www.subsidioscovid19.es pots saber quins ajuts et corresponen calculant les condicions que compleixes per a cadascuna d'elles, i un cop resolt el dubte et diuen quina documentació necessites per presentar la sol·licitud. Es tracta d'un procés informàtic en què l'aplicació et fa una sèrie de preguntes per elaborar un perfil i veure que les condicions s'ajustin als diferents ajuts posats en marxa pel govern, i en el cas de trobar una d'elles, et faciliten la documentació requerida per accedir a la prestació.

El web informa que «el procés serà totalment anònim» i que no es queden les teves dades, sinó que només les utilitzen per «saber quins ajuts podries sol·licitar i si compleixes totes les condicions». A través d'aquest sistema, el web resol tots els ajuts que poden complir les expectatives de persones físiques,autònoms i pimes.

En el cas de les persones físiques, tenen dret a ajuts i prestacions els que estan en un procés de desnonament, en venciment del contracte de lloguer o arrendataris i persones amb hipoteca en situació de vulnerabilitat. A més, si tens un préstec no hipotecari, estàs donat d'alta com a empleada de la llar, ets treballador temporal, tens una pròrroga automàtica del subsidi d'atur, estàs en un ERTO, amb renda vital mínima o en risc d'exclusió, pots accedir als ajuts, i aquest web t'ajuda a saber com.

Ajuds per autònoms i pimes

En el cas dels autònoms que han vist reduïda la seva activitat per la crisi hi ha diversos ajutss com l'abonament de les cotitzacions socials, l'ajornament d'impostos i deutes,línies de crèdit i prestacions econòmiques de fins a 2.500 euros segons la comunitat autònoma. Aquest web ajuda els autònoms a saber a quines prestacions poden acollir-se.

Pel que fa a les pimes, aquesta web també permet saber si tenen dret a l'ajornament d'impostos i deutes, línies de crèdit, ajuts i préstecs que estableix la regulació de les mesures econòmiques del govern. A la banda de cada supòsit hi ha una pestanya amb informació sobre condicions, documents i beneficiaris, i davant qualsevol dubte, hi ha un xat per respondre a qualsevol qüestió.


Comentaris

envia el comentari