Una dona menjant un xiclet.

Xiclets anticovid: La nova solució espanyola contra el virus que només val 2 euros

Es tracta d'una mena de 'gel hidroalcohòlic' per a la boca i es podrà comprar a supermercats

I si existís una solució màgica que ens permetés alliberar-nos de la Covid-19? I si poguéssim defugir del coronavirus amb un gest tan simple com el de mastegar xiclet? Doncs amics, no venim del futur, però sí que portem una solució que totalment avantguardista i inesperada: un xiclet espanyol que protegeix del coronavirus i la grip.

Sí, el que esteu llegint és del tot verídic. Va ser durant el primer confinament quan al publicista espanyol José Antonio González Cuevas se li va acudir la idea de crear un projecte senzill per combatre la maleïda Covid-19. El seu primer pensament? Fer un xiclet anticovid. El biòleg i tècnic de la Universitat de Cambridge, Marcos Isamat, li va prometre que ho estudiaria.

Gairebé dos anys després, la idea ha arribat a bon port i ja existeix el xiclet 'Chewing Mask', que literalment significa 'mascareta masticable'. Així que… eureka!

Fotografia dels creadors del xiclet anticovid.
Curro Espinós, José Antonio G. Cuevas i Marcos Isamat, creadors del xiclet anticovid | IDEAS AGITADAS
 

'Chewing Mask', el xiclet que ens lliurarà de la Covid-19

El xiclet, que té la capacitat d'inactivar el virus a la boca, es començarà a vendre a les Illes Canàries en unes setmanes. El producte en qüestió conté un còctel de tres àcids que actuen de la manera següent: primer rebaixen el Ph bucal i seguidament eliminen la capa lipídica que envolta el SARS-Cov-2 i altres virus com el de la Covid-19.

La idea inicial passava per crear un producte que pogués convertir la boca en «un lloc hostil» per a la Covid-19. La boca és la principal via d'entrada i sortida del virus i blindar-la amb algun element podia ser una solució per combatre'l.

Dit i fet. Tot i que González i Isamat comenten que alguns els van titllar de «bojos», la idea va arribar a bon port. Segons ells «el principi en què es basa el xiclet és similar al del gel hidroalcohòlic». És a dir, es tracta d'un producte capaç de matar el virus amb què entra en contacte.

Dona tossint al carrer.
La boca sol ser la via d'entrada de la Covid-19 al nostre organisme. | Canva
 

Anem al detall: Com actua el xiclet?

El xiclet es menja amb la boca, que és el punt d'entrada i sortida principal de la Covid-19. Partint d'aquest punt, hem de saber que la saliva tindrà un paper clau. I és que aquesta és present a la boca, però també a la part posterior del nas i la part alta de les vies respiratòries.

Sabent això, Isamat va elaborar el còctel que hem comentat amb anterioritat: tres àcids d'origen natural que aconseguien rebaixar el Ph de la boca i destruïa els lípids que envolten el coronavirus.

El resultat? Una mena de gel hidroalcohòlic per a la boca en forma de col·lutori. I és que en mastegar el xiclet, s'alliberen els àcids, es barregen amb la saliva i acaben amb el virus present tant a la saliva com a la boca.

Finalment i segons 'El Mundo', el seu preu rondarà els dos euros i es podrà comprar a supermercats i petits comerços.