Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen pozo julen

La xicota del propietari del pou on va caure Julen: «No estava tapat»

Fins ara, la principal hipòtesi apuntava al fet que el dia de l'accident el forat sí que estava tapat, però que d'alguna manera el nen va moure el maó
Imagen pozo julen
La xicota del propietari de la finca on Julen va perdre la vida ha explicat que dies abans el pou no estava tapat | CatalunyaDiari.cat

 

El judici pel 'cas Julen' segueix i aquesta vegada  li ha tocat declarar a la parella del propietari de la finca a Totalán on hi ha el pou per on va caure el petit. Durant la seva declaració davant la jutgessa la dona ha explicat que dies abans del tràgic accident el forat del pou no estava tapat. No obstant això, no descarta que aquest pogués estar tapat el dia en què va caure el menor.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El pripietari del pou va assegurar que el forat «sí que estava tapat»

Segons ha recollit 'EspañaDiario', la xicota de David Serrano, l'únic imputat per homicidi imprudent,  ha declarat que el pou era perillós perquè, dies abans de l'accident, quan ella hi va anar no estava tapat: «Vaig veure un forat negre. No estava tapat».

No obstant això, la dona ha confessat que el dia en què va succeir el tràgic accident no es va fixar en el pou: «No em vaig fixar en com estava el pou just abans que caigués en Julen. Penso que aquell dia sí que estava tapat però va poder caure. Si va pujar-hi a sobre, va poder moure algun maó».

Imagen de David Serrano, dueño de la finca dónde Julen perdió la vida.
David Serrano assegura que el pou estava tapat aquell dia | EFE

 

Els pous van convertir el terreny en perillós

D'altra banda, David Serrano ha declarat davant la jutgessa que  ell va ser l'encarregat de fer el dinar aquell dia mentre que els nens es quedaven jugant sota la vigilància dels altres adults. De sobte, tots van començar a cridar i va ser llavors quan va veure que un dels maons del pou s'havia desplaçat i el nen havia caigut pel forat: «Quan van fer el forat jo el vaig tapar. Després, ho vaig treure i el dia del dinar vaig tornar a posar els dos blocs de maó. Fa un mes i pico que busco una explicació a com va poder caure».

El propietari de la finca ha confessat que va advertir als altres del perill que hi havia a la zona. Malgrat que aquestes declaracions es contradiuen amb les paraules de la mare de Julen, Victoria que assegura que «si arribo a saber que hi ha pous oberts i que no estan tapats, agafo el meu fill i me'n vaig». Tot i que el pare de Julen, José, ha declarat que sí que ho sabia i, a més, ha explicat que el pou estava tapat: «Em va avisar dels pous quan m'estava ensenyant la finca».