Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets

La xifra màxima de diners que pots treure pel caixer, segons el teu banc

Cada entitat estableix uns límits a l'hora d'operar als caixers

T'imagines que necessites retirar del banc una certa quantitat i el caixer no t'ho permet? És una cosa que passa sovint. Cada entitat estableix unes limitacions quant a imports i operacions a l'hora de treure efectiu d'aquests terminals.

És sobretot un mecanisme de control per part de les companyies financeres. Al contrari del que es pugui pensar, la quantitat màxima d'efectiu permesa no dependrà dels diners que hi hagi al compte. És més aviat un límit que estableixen els bancs i que serà igual per a tots els clients.

La llei fixa un límit amb el propòsit de detectar les operacions que puguin resultar sospitoses. Si superés aquests imports, es veurien en l'obligació d'investigar tant l'origen com el destí. Quan se superin els 3.000 euros, les entitats ho hauran de notificar Hisenda, que haurà d'adoptar algun tipus de mesura.

En tractar-se de quantitats força elevades, les alarmes del fisc no trigaran a activar-se. Per evitar qualsevol mena de contratemps amb aquest organisme, seria convenient reclamar un justificant a la nostra oficina bancària. Serà la manera que aparegui recollit el moviment i així ho puguem demostrar.

Però, més enllà de les limitacions que imposa l'Estat en aquest sentit, també caldria reparar als límits dels bancs. Cada companyia actua de manera independent i permet treure una quantitat diferent de diners dels caixers.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets
Cada banc fixa un límit de retirada als seus caixers | Pexels, Sukanant's Images

Els límits de cada banc per treure diners dels caixers

Els bancs tenen l'obligació de comunicar a l'Agència Tributària totes les quantitats de diners que es puguin considerar sospitoses. Sobretot són les que superen els 3.000 euros esmentats anteriorment.

Cal dir que cada entitat té la possibilitat de determinar el màxim que consideri oportú als seus caixers. Principalment adoptaran una decisió seguint criteris de seguretat i d'operativitat. És important que la màquina no es quedi sense bitllets.

Podria donar-se la circumstància que entre uns quants traguessin tots els diners del caixer i els altres se'n veiessin privats. Per això, els límits solen establir-se per dia o operació. Aquestes serien les condicions de cada entitat segons el comparador financer HelpMyCash.

  • Abanca: en aquest banc serà possible retirar fins a 1.000 euros per operació i 2.000 al dia. Asseguren que el límit es pot canviar en funció de si és client.
  • Banc Sabadell: com a màxim permeten treure 600 euros al dia.
  • Bankinter: al dia serà possible treure 1.000 euros, però amb un límit de 3.000 euros al mes.
  • Santander: el límit s'eleva fins als 3.000 euros al dia.
  • BBVA: cada dia es podrà retirar un màxim de 2.000 euros.
  • CaixaBank: els diners permesos seran 1.200 euros per operació.
  • Openbank: al dia serà possible treure 1.200 euros.
  • Ibercaja: el límit diari queda establert en els 1.000 euros.
  • ING: facilitaran la retirada diària de fins a 2.500 euros.
  • EVO Banc: la quantitat màxima a retirar queda establerta en els 2.000 euros diaris.

Muntatge d'una persona ficant la targeta en un caixer i una rodona amb bitllets d'euro
Com més targetes es tingui, més fàcil serà fer les operacions | España Diario TIPS

Quantitats variables segons el tipus de client i targeta

Aquestes quantitats són generals per a la majoria d'usuaris. Però, es poden veure modificades en funció del tipus de targeta o compte que tingui el client. A més, hi ha un altre detall en què hem de reparar.

Tal com assenyalen al portal Noticias Trabajo, els límits són per targetes i no per persona. Això facilitarà, per tant, que un individu pugui retirar efectiu del caixer tantes vegades com targetes tingui. Això sí, sempre que no se superin els límits marcats en cadascuna per dia o operació.