ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Els contagis a Catalunya continuen disparant-se: més de 1.000 nous casos en 24 hores

Se sumen tres defuncions més al balanç d'aquest dissabte

Sanitaris a les portes d'un hospital, amb mascaretes i equips protectors, mentre els pacients fan cua fora de l'edifici
La xifra de contagis per coronavirus a Catalunya continua augmentant | TVE

Es dispara la xifra de contagis de la Covid-19 a Catalunya aquest dissabte després que el Departament de Salut hagi registrat 1.226 casos més i tres noves morts. D'aquesta manera, la dada global de contagis confirmats de coronavirus des de l'inici de la pandèmia a Catalunya és de 81.932 mentre que la xifra de víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia és de 12.636. L'increment de casos més destacat s'ha donat a l'àrea metropolitana sud, que inclou l'Hospitalet de Llobregat.

Dels nous positius de coronavirus, 867 corresponen a casos confirmats per proves PCR o epidemiològicament, mentre que els altres 359 corresponen a proves serològiques. L'àrea metropolitana de Barcelona acumula el 73% dels nous casos, amb un total de 894 contagiats més que en el darrer balanç. Barcelona ciutat n'ha registrat 349, mentre que l'àea metropolitana sud, que inclou l'Hospitalet de Llobregat, 366, i l'àrea metropolitana nord, 179. Pel que fa a la comarca del Segrià, s'han diagnosticat 133 nous positius, 254 en el total de la regió de Lleida. 

A les residències de gent gran, un total de 15.323 persones han estat diagnosticades de la Covid-19, 22 més que en el balanç d'ahir. En el balanç presentat per Salut també s'ha detectat un augment dels pacients ingressats a l'UCI, en els últims dies, on actualment n'hi ha 57, sis més que en el darrer informe. La xifra d'altes hospitalàries també ha augmentat i aquest dissabte se'n sumen 44 més, el que situa el total d'altes en 40.405.

Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, les regions amb menys incidència

Les regions sanitàries amb menys incidència en aquest increment de casos de coronavirus són l'Alt Pirineu i Aran, que no ha registrat cap nou positiu, el Camp de Tarragona, amb nou casos nous, i les Terres de l'Ebre, amb sis.

Per últim, la regió sanitària de Girona ha diagnosticat 73 nous casos de Covid-19, tres menys que en el darrer balanç, mentre que a la Catalunya Central, la xifra de nous positius ha estat de 81, vuit més que ahir.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari