Un grup de persones es desinfecten les mans amb gel a la Xina

La Xina avisa: Arriba una quarta onada de coronavirus

Alerta al país asiàtic després de l'augment significatiu de contagis de coronavirus

El Ministeri de Salut de la Xina ha comunicat aquest divendres 20 de novembre que s'han registrat 17 nous casos de coronavirus, tots els casos citats importats. D'altra banda, diversos assessors sanitaris del govern de Hong Kong han posat l'alerta en la proximitat d'una quarta ona a la ciutat després de l'última dotzena de contagis i altres 20 casos que estan a l'espera de confirmar-se.

El nombre de casos de Covid-19 importats ha crescut fins als 3.752 al país i el total de positius a escala nacional és de 86.398. Dels últims 17 casos de coronavirus que han estat importats, sis han provingut de la província de Fujian, quatre en Shanghái, tres en Shaanxi, i dues més en Cantó. Pequín i la província de Sichuan han registrat un cas més, respectivament.

Aquest 20 de novembre, les autoritats sanitàries xineses no han confirmat cap decés per Covid, per la qual cosa la xifra de víctimes causades pel coronavirus continua sent de 4.634 decessos.

En un altre ordre de coses, el Ministeri de Salut xinès ha comunicat que fins a 20 persones han rebut l'alta mèdica en les últimes 24 hores, si bé 311 pacients continuen ingressats, i tan sols un d'ells en situació greu. El nombre d'altes és de 81.453. Al seu torn, 1.116 persones que havien tingut un contacte estret amb persones contagiades han finalitzat en aquestes últimes 24 hores la seva estada en centres sanitaris, encara que encara hi ha 12.412 en observació mèdica.

Hi haurà una quarta onada de Covid-19 a la Xina?

Si parlem de l'últim resum sanitari a Hong Kong, les autoritats xineses han confirmat ja 5.491 casos acumulats de Covid. La xifra d'altes puja respecte al dia anterior fins als 5.233, mentre que la de morts es manté en 108.

En les últimes 24 hores s'han registrat dotze casos positius per coronavirus, si bé les autoritats estan esperant que es confirmi amb seguretat una altra vintena de contagis sospitosos, apunta el diari 'South la Xina Morning Post'.

La situació actual ha posat en alerta als assessors de malalties infeccioses que treballen amb el govern de Hong Kong. Han comunicat que la ciutat podria estar molt prop d'una quarta ona de Covid, afegint la incidència que suposa el registre d'un alt nombre de contagis durant els últims dies.

Hong Kong va iniciar la seva primera ona de contagis a la fi de gener de 2020, unes setmanes abans que la pandèmia incidís a escala mundial. A més, la segona a la Xina es va prolongar fins al mes de juny. Un mes després va arribar la tercera ona i si bé els contagis van descendir al setembre, en les últimes dates hi ha senyals que els positius creixeran de manera exponencial.

L'esperança de la Xina en forma de vacuna es diu 'CoronaVac'

D'altra banda, a la Xina volen atallar la incidència de la pandèmia elaborant una vacuna experimental contra la Covid-19 de Sinovac Biotech, anomenada 'CoronaVac'. Aquesta vacuna sembla segura i produeix una resposta immunològica en persones sanes d'entre 18 i 59 anys, encara que cal ressenyar que genera un nivell d'anticossos més reduït que el de les persones que ja han superat la malaltia, segons els resultats preliminars d'un estudi publicat en la revista 'The Lancet'.

Els avanços vénen d'un assaig clínic aleatori de la bovina 'CoronaVac', creada sobre la base del virus SARS-CoV-2 inactiu i revelen que les respostes d'anticossos podrien ser induïdes en uns 28 dies des de la primera immunització amb dues dosis de la vacuna amb 14 dies pel mig.