Missatge d'emergència de Pfizer sobre la vacuna: «Al desembre»

L'empresa vol produir 50 milions de dosis abans que acabi l'any 2020

Mostra d'una de la vacunes contra la Covid-19
Pfizer i Biontech han demanat «l'aprovació d'emergència» de la seva vacuna | Europa Press

La vacuna contra el coronavirus està cada cop més a prop. Les diferents empreses i farmacèutiques que estan creant la cura ja han assegurat que la majoria d’elles superen el 90% d’eficàcia, fet que seria més que suficient per començar a subministrar les dosis.

Precisament aquest divendres l’empresa americana Pfizer i la seva sòcia, l’alemanya Biontech, han demanat a les autòritats sanitàries dels Estats Units «l’aprovació d’emergència» de la seva vacuna. La idea de l’empresa és començar a subministrar-les el mes que ve, abans d’acabar l’any 2020.

Podria vacunar-se a la població de risc dels EUA el mes que ve

La proposta ha estat presentada davant la FDA (Administració d'Aliments i Medicaments) i s’espera que sigui aprovada per poder començar a vacunar a partir de desembre, tal com ha informat el diari alemany Frankfurter Allgemeine.

El fundador i director general de l’alemanya Biontech, Ugut Sahin, ha parlat amb el mencionat mitjà afirmant que aquest és «un pas decisiu per tal que la nostra candidata a vacuna estigui disponible per a la població de tot el món». De fet, el pròxim mes es començaria a vacunar a les persones en grup de risc dels Estats Units, i la idea és que arribi a altres països entre els quals es troba Europa.

Ugur Sahin assegura que «Com a empresa amb seu a Alemanya, al cor d'Europa, cooperar amb l'Agència Europea de Medicaments és de particular importància». Pel que fa al nostre territori, Pedro Sánchez ha assegurat que els primers en vacunar-se serien els sanitaris i les persones de les residències i que estaria planejat pel primer semestre de 2021. Si la proposta de Biontech i Pfizer tira endavant, però, això podria succeir molt abans del pensat.

Les empreses preveuen produir 1300 milions de dosis de vacunes l’any 2021

I és que les empreses tenen un objectiu molt clar: produir 50 milions de dosi abans que acabi l’any 2020. Pel que fa a l’any 2021, esperen produir 1300 milions per a arribar a diversos països del món. Segons afirma el diari Frankfurter Allgemeine, les empreses estan llestes per rebre el permís de comercialitzar la vacuna i ja tenen diverses dosis preparades per ser repartides.

Però, per ara, tot això només és una proposta. L’Agència Europea del Medicament ja ha afirmat que Pfizer i Biontech han presentat les dades d’un assaig de la seva vacuna a cada escala, però no han sol·licitat formalment que s’aprovi la vacuna. Així ho ha informat el mateix organisme europeu en un comunicat: «Les companyies han presentat a l'Agència Europea del Medicament les dades emergents i les avaluarem com a part de la revisió contínua».

Les empreses i farmacèutiques continuen amb la seva carrera per tenir la vacuna més efectiva. Grans competidors de Pfizer i Biontech són la vacuna de Moderna, amb una efectivitat molt similar, la proposta d’Oxford o fins i tot la vacuna de Jassen de Johnson&Johnson, en la qual Espanya ha autoritzat els assajos clínics de fase 3.


Comentaris

envia el comentari