La Xina torna al confinament per un brot «extremadament greu» a Pequín

El govern de la capital xinesa ha ampliat les mesures de control i prevenció per frenar la propagació que va iniciar-se al mercat de Xinfadai
Vianants amb mascaretes a la ciuta de Pequín, Xina.
L'alcaldia de Pequín informa que la situació és«extremadament greu»per un brot de coronavirus | EFE

La pandèmia del coronavirus s'ha complicat en els últims dies a la Xina, després de setmanes de notícies positives. El govern municipal de Pequín ha ampliat les mesures de control i prevenció epidemiològiques per frenar la propagació del nou brot de coronavirus detectat al mercat de Xinfadai, el més gran de la capital xinesa.

Segons l'agència 'France Press', citant un portaveu de l'alcaldia de Pequín, la situació epidèmica a la capital xinesa és «extremadament greu», amb 106 casos confirmats des del passat dijous.

Les persones d'alt risc no podran abandonar la capital xinesa

Aquest mateix dimarts, la premsa local del país asiàtic informa de les noves mesures ha decidit implantar el govern, després del fort rebrot detectat a Pequín. Així, les persones considerades d'alt risc, com poden ser aquells contactes propers dels 106 casos confirmats des del passat dijous 11 de juny, no podran abandonar la capital.

Així mateix, aquelles persones que hagin marxat de Pequín han d'informar les autoritats perquè estableixin un control apropiat de cada cas, segons avança aquest dimarts el diari d'informació general 'Global Times'. A més, el govern pequinès ha pres la dràstica decisió de prohibir la sortida de la ciutat a taxis i altres vehicles que ofereixen serveis de conducció, ha informat la Comissió Municipal de Transport de la capital xinesa.

Aquelles persones que violin les normes establertes patiran «càstigs severs»

La Comissió Municipal de Transport de Pequín ha estat contundent davant els que incompleixin aquestes mesures, assegurant que aquelles persones que hauran de passar «càstigs severs» per part de les autoritats.

Aquestes advertències exemplifiquen de la gravetat extrema de la pandèmia a la Xina, quan fa poques setmanes semblava que la pandèmia de la Covid-19 estava més que controlada al país asiàtic.

Assenyalen el salmó europeu importat com a origen del brot

Les autoritats xineses asseguren que un salmó importat des d'Europa és l'origen del brot de coronavirus al mercat de Xinfadi, a Pequín. Segons especialistes sanitaris del país asiàtic, es van trobar restes de SARS-CoV-2 en una taula de tallar peix d'una botiga de salmó importat.

Aquest producte s'ha retirat dels congeladors dels supermercats d'arreu de la Xina i també de les plataformes de distribució, ja que els experts han recomanat als ciutadans no consumir-ne.


Comentaris

envia el comentari