Flor crisantem

Un xinès franquista s'acomiada del dictador al cementiri del Pardo

Chen Xiangwei regenta una taberna carregada de simbologia feixista i fins i tot, ha anomenat Franco al seu fill

El cementiri de Mingorrubio, situat al Prado, està concentrant centenars de franquistes que es volen tornar a acomiadar del dictador, amb motiu de l'exhumació que s'està duent a terme en aquests moments al 'Valle de los Caídos'.

Entre franquiestes, personatges pintorescos, el mateix Antonio Tejero, responsable de l'intent de cop d'Estat del 23-F i desenes de periodistes acreditats, el cementiri on serà reinhumat el dictador compta també amb la presència surrealista de Chen Xiangwei, un immigrant xinès que amb prou feines domina el castellà però que té clares les seves conviccions filofranquistes.

«Franco va ser l'únic que va tenir ous»

Chen regenta el Bar Oliva a Madrid, un establiment carregat de simbologia franquista i un temple per a la ultradreta. Entrevistat per diversos mitjans, el taverner explica que ell sap bé que és el comunisme i que «Franco va ser l'únic que va tenir ous». Segons el seu parer, «avui en dia a Espanya es matxaca la bona gent i només es volen als maricons, als ionquis... als pocavergonyes»; un pensament que ha tret dels seus propis clients, que li expliquen com era la seva vida a la dictadura.

També et pot interessar...