El jove futbolista i ‘youtuber’ català, Carles Santaló, més conegut com a Kolderiu

Carles, el jove català de 22 que ha estat a punt de morir per una greu infecció

El mateix 'youtuber' ha explicat la seva experiència a un vídeo

La mort ha trucat a la porta del jove futbolista i ‘youtuber’ Carles Santaló, més conegut com a Kolderiu, però ell ha aconseguit regatejar-la- no sense dolor. El barceloní va anunciar feia unes setmanes que es trobava ingressat a l’hospital, advertint que no podria compartir nous vídeos en una temporada.

Santaló és un jove futbolista nascut a Barcelona que juga en categories inferiors. A conseqüència de la seva experiència al terreny del joc i la seva passió pel futbol, va aconseguir formar part de l’equip virtual de Fifa ‘DUX Gaming’, liderat pel també ‘youtuber’ DJ Mario.

El ‘youtuber’ explica la seva experiència a través d’un vídeo

Va ser ell mateix qui a través de les xarxes va anunciar que una alta febre l’havia impulsat a acudir a l’hospital. A causa de la pandèmia actual, el primer diagnòstic que es podrien have fer els seus seguidors era clar, però el mateix esportista va encarregar-se d’aclarir el seu diagnòstic: «No és coronavirus», anunciava. La pitjor part, però, era que realment no sabia què era el que l’estava succeint. «Estic pendent d’algunes proves perquè em confirmin què tinc exactament».

Ara, tres setmanes després, Kolderiu ha anunciat que torna a casa. Ho ha fet a través d’una publicació al seu compte de Twitter i un vídeo on ha explicat la seva experiència ingressat.

«Primer vaig sentir unes molèsties, però vaig anar a entrenar igualment», explicava al vídeo. Segons informa, els seus companys d’equip van advertir-li que podria tractar-se d’una pubàlgia –una hèrnia molt comuna entre els esportistes-, però Carles Santaló afirmava que aquell no podia ser el seu diagnòstic. «No podia caminar i tenia molta febre», continua explicant al vídeo.

El jove barceloní podria haver mort a causa d'una sèpsis

Després de descartar la Covid-19 amb múltiples proves, els sanitaris van concloure que estava tenint una reacció molt violenta anomenada sèpsis. Els òrgans del pacient comencen a empitjorar per moments i el desenllaç pot ser terrible si no es tracta a temps: «Si una sèpsis es complica, i això pot passar molt ràpidament, doncs et mors», informava el jove ‘youtuber’.

 Això va fer-li reflexionar de manera molt seriosa sobre la vida, segons explica ell mateix en el vídeo que ha compartit: «Fins fa res no m’havia plantejat que em podia morir», confessava. «Amb tot això et planteges que has de gaudir més de la vida, i estimar-te una mica més».

El català acabava el seu vídeo amb una optimista reflexió sobre la seva terrible anècdota: «He vist la cara a la mort i, com a la FIFA, li he dit que per aquí no és». Carles Santaló torna a casa després d’una dura experiència que ens recorda, un cop més, que els joves no queden exempts de problemes de salut que semblen molt llunyans o gairebé impossibles.