Imatge de Danae Boronat en el 'Zona Franca'

El 'Zona Franca' de TV3 desaprofita una bona oportunitat: Danae Boronat no aixeca cap

La presentadora tarragonina deixa passar una molt bona ocasió

TV3ha començat la setmana amb molt bon peu. El retorn tan esperat de 'Crims' va arrasar i va batre el seu rècord històric d'audiència amb 688.000 espectadors i una cota de pantalla de gairebé el 31% de mitjana. En total, el primer episodi de la quarta temporada va acumular una audiència de més d'un milió d'espectadors.

Una molt bona notícia que no va saber aprofitar el següent programa de la graella de la televisió pública catalana. El 'Zona Franca' amb Danae Boronat al capdavant, va caure en picat en audiència i no va mantenir la bona tendència del programa català basat en crims reals. Tan sols es va quedar amb 31.000 espectadors i un baix 4,1%.

Un episodi que va batre rècords

La tornada de 'Crims' era un fet molt esperat per l'audiència. Els fidels seguidors del programa de Carles Porta van quedar enganxats a la pantalla durant el primer capítol de la temporada quarta temporada, dedicat al cas de Marina Ruiz. Aquest primer episodi va destacar entre els més joves amb un 35,9% en la franja de tretze a vint-i-quatre anys, tot un èxit per la televisió pública de Catalunya.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

El perfil de 'Crims' va agrair la seva audiència a través de les seves xarxes socials: «Ara fa tres anys —febrer del 2020— ens sorprenia la gran audiència de 'Brito i Picatoste', el primer capítol de Crims. Des d'aleshores la vostra fidelitat només ha crescut. Estrenem la primavera amb vosaltres. Moltes gràcies per acompanyar-nos cada setmana».

El capítol més vist fins al moment havia estat la segona part del cas 'Girona/Madrid' emès el novembre del 2022 amb un 30,2% i 682.000 espectadors. En aquest cas, es relatava un crim succeït l'any 2013. Una noia es dirigeix a la comissaria dels Mossos per denunciar la desaparició de la seva mare a Girona.

La dona, Montse Méndez de quaranta anys ha desaparegut sense donar notícies a ningú. Els investigadors no aconsegueixen desencallar el cas fins que la Policia Nacional a Madrid rep una informació molt rellevant. Serà un crim entre Girona i Madrid.

No tot van ser bones notícies per la televisió pública

Amb aquestes dades, TV3es va coronar aquest dilluns, vint de març, com la cadena més vista del dia amb un excel·lent 19,3% a 9,1 punts de distància de la segona, Antena 3. El 'TN Vespre' va ser el segon espai més vist amb 672.000 espectadors i un 28,7% de cota de pantalla, seguit del 'TN Migdia' amb 448.000 i 30,3%. El 'Cuines' es va situar fora de podi, però amb una gran audiència: 367.000 i 26%, seguit del 'TN Comarques' i l''Està passant', ambdós programes amb 325.000 espectadors.

No obstant això, també hi va haver un punt negatiu. El 'Zona Franca' de Danae Boronat no va saber aprofitar l'audiència que li va deixar 'Crims' i es va quedar amb tan sols 31.000 espectadors. Encara pitjor li va anar a 8tv amb 'El Circ' que es va quedar amb 4.000 espectadors i un 0,4% de cota de pantalla.