Imatges de tres de les girafes que viuen en captivitat al Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona torna a obrir portes després de l'obligat tancament per la pandèmia de coronavirus

L'aforament del parc està limitat a la meitat de la seva capacitat total

El Zoo de Barcelona ha reobert portes aquest dijous després de l'aturada obligatòria des del 14 de març, a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la crisi coronavirus. En la reobertura, l'aforament de l'equipament estarà limitat a la meitat de la capacitat del parc, que estarà obert cada dia entre les deu del matí i les  set de la tarda. Els visitants hauran de respectar la distància de seguretat o bé dur mascareta si no poden mantenir-la, i es recomana que comprin les entrades per internet per evitar aglomeracions.

Amb la reobertura del parc també tornen els casals d'estiu del Zoo de Barcelona, que han rebut més de 500 inscripcions. Tindran lloc del 29 de juny al 10 de setembre i s'adrecen a nens fins als 16 anys. Donada la situació extraordinària d'aquesta temporada a conseqüència de la pandèmia, aquests casals s’estructuraran en grups més reduïts i fixos del que normalment és habitual.

L'activitat del Zoo de Barcelona s'ha vist afectada: accions solidàries ajornades

Durant els més de tres mesos que ha restat tancat al públic, el Zoo ha mantingut l’activitat, garantint la seguretat de la plantilla i la cura dels animals. En aquestes setmanes, han nascut moltes espècies on destaquen, entre d’altres una cria d’òrix blanc, extint a la natura, un antilop sahelo-saherià, també extint, i una altra de gasela Mohor, una espècie en situació de gran vulnerabilitat.

El tancament sí que va obligar a suspendre, però, diverses accions solidàries i la intenció dels responsables de l'equipament és tornar-les a programar durant els pròxims mesos. La primera a recuperar-se serà la 'Dreamnight at the Zoo', dirigida a infants amb malalties o discapacitats greus. Es tracta de la catorzena edició d’aquesta festa solidària organitzada en col·laboració amb diferents hospitals i fundacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que tindrà lloc durant el mes de setembre.