Primer dia de febrer mogut amb xàfecs, cel canviant i poc fred

Les precipitacions més importants cauran de matinada i al matí, especialment a Ponent i al sud de Catalunya. El vent pot bufar localment amb ganes i el fred intens tornarà el cap de setmana

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Diari

L’arribada d’un front més actiu aquestes properes hores farà que aquest divendres, primer dia del mes de febrer, sigui un dia amb més pluges. De fet, les més destacables cauran de matinada i matí a qualsevol punt d’oest a est, però especialment a Lleida i Tarragona. El cel estarà molt canviant i tindrem un dia més típic d’inici de primavera que no pas d’hivern, ja que hi haurà estones de sol, núvols i xàfecs, així com temperatures que es mantindran força agradables, a l’espera de la tornada del fred intens el cap de setmana.

Un cop passi la part activa del front al matí, s’obriran més clarianes i el cel quedarà molt variable, si bé els xàfecs podran aparèixer de forma dispersa en qualsevol moment deldia. Els ruixats a partir del migdia són de molt mal preveure perquè seran molt irregulars, si bé al vespre podria arribar una nova tongada de ruixats per Ponent que acabaria afectant força comarques, mentre que al Prepirineu i a la cara sud del Pirineu hi hauria precipitacions més freqüents. Una situació força incerta que haurem d’anar seguint amb atenció al llarg de tot el dia.

Pel que fa al vent, bufarà de Ponent o Garbí durant gran part de la jornada, cosa que mantindrà els termòmetres a l’alça. Localment, alguna ràfega pot ser intensa en trams de la costa i també a punts elevats de l’interior, raó per la qual hi ha alertes activades per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per mala mar a gran part de la costa.

Els ruixats tornaran aquest divendres però no tot el dia | Arxiu

 

Temperatures més altes del normal per l’època

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran a la banda alta del termòmetre amb molts valors entre els 15º i els 18º al litoral i prelitoral, mentre que a la resta del territori la majoria de valors marcaran entre 10º i 15º al migdia, més baixes a punts de l’interior i al Pirineu. De nit no hi haurà pràcticament glaçades fora del Pirineu i Prepirineu amb poc fred.

Un ambient suau per l’època que també mantindrà la cota de neu entorn els 1.900 metres al matí al Pirineu, si bé anirà baixant fins els 1.200 i, ja a última hora, es situarà al voltant dels 800 metres.

El fred i la neu tornen aquest cap de setmana | @eliaslm84

 

Torna el fred intens, el vent i la neu aquest cap de setmana

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, un cop passi el front de divendres s’iniciarà una davallada de les temperatures important que ens portarà de nou l’ambient de ple hivern. Dissabte quedaran restes d’inestabilitat amb sol i núvols i xàfecs que cauran sobretot a la tarda al Pirineu i nord-est amb una cota de neu que pot baixar fins els 500 metres. Diumenge farà més sol i més fred, mentre que el vent bufarà amb molta força a les Terres de l’Ebre i l’Empordà, però també a diverses comarques de la meitat sud de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari