Cada cop més núvols i alguns xàfecs al tard d’aquest Dilluns Sant

Al matí encara hi haurà moltes clarianes en conjunt, però els intervals de núvols aniran a més d’oest a est. Els ruixats arribaran al vespre per Ponent, sud i nord-oest

Mapa de previsió per Dilluns Sant
Mapa de previsió per Dilluns Sant | Catalunya Méteo

El temps serà força canviant durant gran part de la Setmana Santa, i aquest Dilluns Sant ja tindrem el primer tast, ja que els intervals de núvols aniran a més al llarg de la jornada d’oest a est i al tard arribaran alguns xàfecs, especialment a Ponent i al nord-oest. Les temperatures baixaran una mica en comparació al cap de setmana.

Durant el matí i fins al migdia, el cel estarà molt variable amb clarianes i teles de núvols per tot arreu. A partir de llavors, la nuvolositat anirà a més des de Ponent fins a Llevant amb una tarda mig ennuvolada, si bé el cel estarà més tapat al Pirineu i Prepirineu de Lleida. A última hora de la tarda i al vespre arribaran xàfecs per Ponent, però sobretot al nord-est. La cota de neu estarà ben alta, cap als 2.400 metres.

Els ruixats podrien anar acompanyats de tempesta al Pirineu i Prepirineu de Lleida on la pluja hi caurà amb més ganes, però en general s’esperen xàfecs dispersos i febles. Alguns models meteorològics indiquen que també arribarien xàfecs a les comarques de Tarragona al vespre i nit, especialment a la zona dels Ports, on hi podria haver alguna tempesta. Al llarg de la matinada de dimarts, les precipitacions podran caure de forma dispersa i feble a qualsevol comarca. 

Sortida de sol amb núvols de vent a Amposta
Els núvols aniran a més aquest Dilluns Sant | Agustí Descarrega

 

Temperatures una mica més baixes

Pel que fa a les temperatures, sembla que tendiran a baixar una mica respecte al cap de setmana, però el descens pot ser marcat a Ponent i les Terres de l’Ebre, on els termòmetres han pujat clarament diumenge pel vent reescalfat amb molts valors entre els 20º i 25º. En conjunt, aquest dilluns tindrem entre 15º i 20º a gran part del territori, localment més altes.

Les mínimes pujaran tan sols una mica amb fred moderat de nit i sense glaçades fora d’alguna raconada del Pirineu. La majoria de valors quedaran entre els 3º i 8º a l’interior i prelitoral i de 8º a 13º moltes temperatures a la costa.

Setmana Santa de temps molt primaveral

Dimarts encara quedarà un dia variable i amb alguns ruixats, mentre que dimecres i dijous el temps serà força tranquil amb força sol i temperatures clarament cap amunt. No obstant, tot sembla indicar que el Divendres Sant i la resta de dies festius, finalment, tindríem una situació més moguda amb precipitacions. Un extrem, però, que encara és d’hora per confirmar, ja que fins fa poc semblava que el sol dominaria clarament. Ho anirem seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari