Dimecres tranquil de sol i núvols sense pluja a l’espera dels canvis

El sol dominarà però hi haurà alguns intervals de núvols, especialment a prop de la costa. Pendents de si arriba finalment el temporal de pluja els propers dies

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps es mantindrà molt tranquil aquest dimecres amb força sol en general tot i algunes excepcions, sobretot a prop de la costa, on hi haurà més intervals de núvols. Les temperatures pujaran una mica més amb ambient suau al migdia. Totes les mirades estan posades a partir de Dijous Sant per veure si finalment ens arriba el temporal de pluja o ens passa de resquitllo.

En conjunt, aquest dimecres serà un dia de sol enterbolit pel pas de bandes de núvols alts i prims que creuaran per tot el país. A més, hi haurà núvols baixos a la costa, especialment a les Terres de l’Ebre, on el cel pot quedar en alguns moments carregat. També hi haurà algunes boires o boirines matinals en planes i fondalades interiors i del Pirineu.

Les nuvolades de tarda creixeran a punts de muntanya però no deixaran pluja. Per tant, no es repetiran els xàfecs de dimarts a la matinada que han deixat fins a 10 l/m² a zones pirinenques i algunes tempestes molt passatgeres a diverses comarques.

Els intervals de núvols seguiran sent freqüents a la costa
Els intervals de núvols seguiran sent freqüents a la costa | Pili Rius

 

Temperatures una mica més càlides fora de la costa

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica en general fora de la costa, on el vent marítim i alguns intervals de núvols mantindran el termòmetres a ratlla. La majoria de valors es mouran entre els 16º i 21º, però a Ponent i a les Terres de l’Ebre es situaran entre els 18º i 23º. També pot fer més calor a la Vall d’Aran on es superaran els 20º a causa del vent del sud reescalfat, conegut com a ‘vent d’Espanya’.

Les mínimes no experimentaran grans canvis o seran lleugerament més baixes sense glaçades. La majoria de valors es mouran entre 1º i 6º al Pirineu i a l’interior, de 4º a 9º al prelitoral i de 7º a 12º a la costa.

Pendents de si arriba pluja arreu per Setmana Santa

Segons indiquen els models meteorològics amb mapes actualitzats, el temporal de pluja esquivaria finalment Catalunya, però entre Dijous i Divendres Sant plouria de valent a les Terres de l’Ebre i arribarien xàfecs més dispersos a altres comarques. El cap de setmana seria de temps primaveral amb ruixats de tarda. No obstant, depenent dels moviments d’última hora de la borrasca mediterrània podrà ploure més o menys, i per tant haurem d’anar seguint amb atenció la previsió els propers dies.


Comentaris

envia el comentari