IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

17 desapareguts en una illa del Iemen pel cicló Mekunu

El cicló és de categoria 1 i podria pujar al nivell 2 en les pròximes hores, alhora que entraria a la península aràbiga

Imatge satèl·lit del cicló Mekunu
Imatge satèl·lit del cicló Mekunu | Cedida

El potent cicló Mekunu ha causat forts estralls a l’illa Socotra (Iemen), ubicada a l’oceà índic, on 17 persones han desaparegut després que els forts vents, la mala mar i les intenses pluges, fessin naufragar els dos vaixells on anaven. Aquest divendres, el cicló entrarà de ple a Oman, a la península aràbiga.

Així ho ha informat el governador de Socotra, Ramzi Mahrus, citat per Saba, l’agència oficial de notícies del Iemen controlada pel govern de l’estat. En aquesta illa, el cicló ja ha causat nombrosos danys materials, mentre que es desconeix on es poden trobar les 17 persones desaparegudes.

Aquestes són algunes de les imatges que està deixant el cicló:

  

  

Follow us on #Telegram: https://t.co/Y7LOtsjG2J#Yemen#Socotra#UAE#UN#Typhoon#Hurricane#Alghadeertvpic.twitter.com/uDvKuyTgiQ

— Alghadeer English (@alghadeertv_eng) 24 de maig de 2018

Sense recursos i en estat de catàstrofe natural

El governador de Socotra ha afirmat que les autoritats del Iemen han declarat la illa en estat de catàstrofe natural, ja que, ubicada a 385 quilòmetres al sud de la costa del Iemen peninsular, reconeixen que no hi ha recursos suficients a la zona i que son “incapaços de respondre a les conseqüències” del cicló Mekunu.

Per la seva part, Rayah Badi, portaveu del president Abdo Rabu Mansur Hadi, exiliat a l’Aràbia Saudita, demana a la coalició àrab (liderada per Aràbia Saudita) i a la ONG ajuda d’emergència a la illa per “salvar els ciutadans atrapats” en les poblacions de la zona i els que viuen a les muntanyes.

De fet, segons les autoritats del país, moltes persones s’han hagut de desplaçar per culpa del cicló i l’hospital Sultan Qabus, a la província de Dufar del sud-oest del país, ha estat evacuat sense saber-se més detalls. Les autoritats també demanen que ningú s’apropi al mar.

Evolució del cicló Mekunu

Està previst que aquest divendres, l’ull del cicló toqui terra a la costa d’Oman, al sud de la península, segurament havent pujat a la categoria 2. Concretament, ho farà a la regió de Salalah, on de mitjana es recullen uns 90 litres per metre quadrat a l’any que probablement es veuran superats de cop amb el pas del cicló.

En general, el cicló Mekunu porta associats vents d’entre 126 i 144 quilòmetres per hora, aixeca onades de fins a 12 metres d’altura i pot acumular quantitats màximes d’entre 200 i 300 litres amb greus inundacions i destrosses associades. També es veurà afectat l’est del Iemen i la pertorbació s’endinsarà més debilitada fins al sud d’Aràbia Saudita.


Comentaris

envia el comentari