Segueix el sol amb núvols baixos al litoral i temperatures sense canvis dimarts

La nuvolositat tornarà a ser present a primera hora a molts trams de la costa i de l’interior, persistint algunes restes al centre del dia. Fred a primera hora i ambient agradable a migdia

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Seguim amb el dia de la marmota a nivell meteorològic. L’anticicló continuarà ferm a sobre de Catalunya i tornarem a tenir un dimarts marcat per l’ambient assolellat però amb intervals de núvols i boires que, de nou, tornaran a ser presents a diverses comarques a primera hora. Ambient fred de nit però agradable al migdia.

Com ja ha passat aquest dilluns, els intervals de núvols baixos tornaran a ser força presents a molts punts de la costa i prelitoral, així com de l’interior, especialment entre les comarques de Barcelona i Girona. A més, hi haurà boires i boirines, sobretot en planes i fondalades. Tot plegat anirà a la baixa a mig matí però quedaran restes de nuvolositat poc important a zones del nord-est. El sol serà el clar dominador una jornada més.

Sortida de sol aquest dilluns al Garraf
Els núvols baixos seran freqüents a primera hora a diverses comarques | @Sunset_Eli

 

Hivern de nit i primavera de dia

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis amb glaçades a l’interior i prelitoral de nit. De fet, les mínimes continuaran sent fredes amb un ambient hivernal, tot i que a les zones de boires i núvols baixos els termòmetres es quedaran més frenats. Molts valors entre els -3º i 2º, clarament més altes a la costa i alguns punts del prelitoral. De nou, en fondalades interiors on la nit sigui serena, sobretot a les valls del Pirineu, es tornarà a baixar dels -5º.

Hi haurà marcada inversió i amplitud tèrmica amb una forta diferència entre les mínimes i les màximes. De fet, durant el dia l’ambient tornarà a ser força primaveral amb molts valors entre els 13º i 18º, inclús més alts al sud de Catalunya.

Les temperatures pujaran encara més els propers dies

A partir de dijous ens arriba una nova massa d’aire càlid que farà que els termòmetres pugin encara més. Màximes que, en moltes ocasions, superaran els 20º a partir de llavors, però sobretot divendres. Tot plegat amb sol i nits fredes, així com boires i núvols baixos matinals.


Comentaris

envia el comentari