Dimecres sense canvis a l’espera que divendres arribin xàfecs més generals

Les tamborinades de tarda es mantindran al nord de Catalunya amb força sol a la resta i calor al migdia. Divendres un front portarà aigua a moltes comarques i una baixada de les TºC

Les pluges arribaran a moltes comarques divendres
Les pluges arribaran a moltes comarques divendres | Arxiu

El temps continuarà força tranquil aquest dimecres amb tan sols alguns xàfecs de tarda plenament primaverals. No obstant, una nova pertorbació farà que aquesta situació duri poc. A partir de dijous al vespre i sobretot divendres, els xàfecs poden tornar a afectar moltes comarques amb una baixada marcada de les temperatures.

Segons indiquen els mapes a hores d’ara, l’arribada d’una pertorbació amb un embossament d’aire fred associat farà que els núvols vagin a més dijous a la tarda i de cara al vespre i nit arribin xàfecs i algunes tempestes per Ponent i Tarragona. Al llarg de divendres, aquests ruixats arribaran a la majoria de comarques, tot i que on s’espera menys aigua és a Barcelona i Girona, amb algunes zones pràcticament al marge de la situació, i on més a les comarques de l’oest.

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Encara queden dies i haurem d’anar confirmant aquesta previsió, ja que encara hi pot haver canvis. Sembla que la inestabilitat es mantindria de cara al cap de setmana, especialment dissabte, amb pluges a diverses comarques, especialment del sud i de Ponent. Diumenge milloraria la situació. Molts registres es mouran entre els 5 i 10 l/m² divendres, però localment es pot superar aquesta xifra.

Mapa de la pluja prevista per aquest divendres fins al vespre
Mapa de la pluja prevista per aquest divendres fins al vespre | GFS

 

Tot plegat farà que les temperatures baixin de nou i tinguem un ambient més fresc, inclús per sota del normal, amb moltes màximes al voltant dels 20º. Això farà que la cota de neu pugui tornar a baixar dels 2.000 metres al Pirineu.

De moment, temps tranquil aquest dimecres

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

A l’espera d’aquest nou canvi de temps, dimecres dominarà l’ambient assolellat i tranquil, però a partir del migdia creixeran nuvolades que tornaran a deixar xàfecs i alguna tempesta al Pirineu, Prepirineu i en algunes zones de l’interior del nord-est. Sembla que els ruixats seran encara més dispersos i locals que dimarts, dia en què han caigut, per exemple, 9 l/m² a Viladrau (Osona), 6 l/m² a la Vall d’en Bas (Garrotxa) o 5 l/m² a Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Al matí hi haurà alguns núvols baixos costaners, especialment entre la Cosa Daurada i les Terres de l’Ebre, mentre que també apareixeran algunes boires a l’interior que es dissiparan ràpidament.

El sol i la calor continuaran dominant aquest dimecres
El sol i la calor continuaran dominant aquest dimecres | Agustí Descarrega

 

Temperatures una mica més altes

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica en conjunt amb força calor al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, tot i que al litoral i al Pirineu es quedaran més curtes, entre els 19º i 24º. Les mínimes seran fresques o, puntualment, una mica fredes a primera hora, amb entre 3º i 8º al Pirineu, de 5º a 10º a l’interior, de 7º a 12º al prelitoral i entre 10º i 15º a la costa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari