Vista del corredor Estasén a l'Aneto, on hi va haver l'accident

Una jove de Barcelona, ferida en una allau al Pirineu d’Aragó

La jove, de 22 anys, estava esquiant a prop de l’Aneto dilluns a la tarda quan es va veure sorpresa pel gran volum de neu. La víctima no ha patit lesions greus

Una noia de 22 anys i de Barcelona ha resultat ferida a causa d’una allau molt a prop de l’Aneto. Els fets van passar ahir dilluns cap a les 15:00h de la tarda quan la jove estava esquiant pel corredor de Luis Estasén, dins del municipi de Benasc, a l’Aragó, juntament amb el seu grup, format per un total de 4 persones.

Tots els membres del grup van patir l’allau, però tan sols la noia va ser arrossegada uns 200 metres avall i va quedar ferida, sobretot amb lesions a la zona lumbar. Malgrat la magnitud de l’accident, la noia no va resultar ferida de gravetat. La víctima participava en un curs tècnic esportiu d’alta muntanya i, segons les primeres dades, un company que anava darrere seu hauria trencat la placa de gel que va causar l’allau.

Vista del corredor Estasén a l'Aneto, on hi va haver l'accident
Vista del corredor d'Estasen a l'Aneto, on hi va haver l'accident | GERARDO BIELSA

 

Un rescat complicat per la zona de difícil accés

Per sort, la noia, que va quedar mig enterrada, va poder ser rescatada al moment pel seu propi grup, tots els membres del qual anaven equipats amb dispositius de rescat, pales, sondes i cascs. Fins a la zona, de difícil accés, hi van acudir el Grup de Recerca i Intervenció a la Muntanya de Benasc amb un helicòpter de la Unitat Aèria d’Osca i un metge del 061.

Tan bon punt va arribar tot l’equip de rescat a la zona de l’accident, els especialistes van crear una plataforma de neu per tal que el metge explorés bé a la noia. En total, la noia presentava ferides a la zona lumbar, a l’espatlla dreta i al maluc. La víctima va ser immobilitzada en una llitera i es va crear un dispositiu manual per traslladar-la fins al refugi de la Renclusa, ja que el desnivell era molt pronunciat, on l’esperava l’helicòpter.

Tres hores més tard després de l’accident, cap a les 18.00 hores, la víctima va poder ser finalment traslladada en helicòpter fins a l’hospital San Jorge d’Osca, on se li van fer proves i es va procedir a la cura de les ferides. Malgrat estar a prop de l’estiu, aquests últims dies hi ha hagut nevades al Pirineu que han permès reprendre l’esquí fora de les pistes, ja que les estacions estan tancades.

També et pot interessar...