Veïns de la Marina rebutgen el centre per a menors migrants de la Zona Franca

Per la seva part els veïns de Rubí s'han tornat a manifestar en contra de l'arribada de 80 MENA

Els veïns s'han manifestat pel passeig de la Zona Franca en contra de l'obertura del nou centre de 'MENA'
Els veïns s'han manifestat pel passeig de la Zona Franca en contra de l'obertura del nou centre de 'MENA' | Twitter (@lamarinacat)

La setmana passada Rubí va ser el centre d'atenció a causa de les manifestacions que els veïns del municipi van fer en contra de l'obertura d'un centre de menors migrants, ahir van ser els veïns i comerciants dels barris de la Marina, de Barcelona, els que van sortir als carrers per protestar contra el nou centre d'atenció immediata (CAI) per a menors migrants que la Generalitat preveu obrir a la Zona Franca a finals de juny.

Més de 200 persones, cridades per la Coordinadora d'Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina, van demanar ahir a la tarda a les administracions reubicar el centre en un altre punt de la ciutat perquè aquest estarà molt pròxim als barris i temen que els porti conflictes i inseguretat, segons recull 'betevé'.

Els veïns acusen a les administracions que els tractins com «el cul de Barcelona»
Els veïns acusen les administracions que els tractin com «el cul de Barcelona» | Twitter (@Villena66494945)

 

«No volem ser el cul de Barcelona»

Entitat i veïns van retreure al govern català i a les administracions que no els haguessin avisat abans sobre l'obertura del nou centre i van exigir una reunió urgent per trobar alternatives i noves solucions, ja que van assegurar que la Zona Franca i els barris de la Mariana reben «tot el que no volen a la resta de la ciutat» i els van acusar de tractar-los com «el cul de Barcelona».

El president de la Coordinadora, Abdo Florencio, va explicar que als barris no volen un centre obert «en què adolescents puguin anar i tornar» perquè ja en tenen un i aquests ja els ha portat «enganxades entre el nostre jovent i els menors migrants». És per això que van sostenir que «molts dels nois són problemàtics».

Prop de 300 veïns de Rubí van protestar contra l'arribada de 80 MENA
Prop de 300 veïns de Rubí van protestar contra l'arribada de 80 MENA | Cedida

 

300 veïns de Rubí es manifesten contra l'arribada dels 80 MENA

Vora 300 veïns de Rubí es van manifestar ahir al vespre per rebutjar l’arribada dels 80 MENA (menors estrangers no acompanyats) que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència té previst allotjar en un hotel d’una zona residencial del municipi. Mobilitzats per la Plataforma d’afectats pel centre de menors de Rubí, els assistents a la protesta van rebutjar amb crits i xiulets el projecte de la Generalitat perquè consideren que els MENA estaran «reclutats» a l’hotel, de manera que van reclamar altres mesures perquè aquests joves es puguin «integrar» al municipi.

Els veïns temen que la falta d’integració al municipi derivi en un augment de la inseguretat. El portaveu de la plataforma veïnal, Xavi Moreno va argumentar ahir aquests temors amb els incidents que hi ha hagut els últims mesos a Canet de Mar, al Maresme, i Castelldefels al Baix Llobregat, i va assenyalar que hi ha estadístiques que constaten que un 18% dels joves opten per delinquir: «Són menors que no tenen res a perdre, i a vegades la seva ràbia els duu a fer coses que no voldrien fer, però sovint no tenen una altra sortida que delinquir».

Per facilitar la convivència amb els MENA, els veïns consideren que caldria que la Generalitat destinés més agents dels Mossos d’Esquadra i reforcés també el professorat dels instituts, i lamenten que ara per ara no estigui prevista cap de les dues mesures. «Tot plegat s’està gestionant amb improvisació», va criticar Moreno.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari