Revetlla plàcida sense pluja i dia de Sant Joan calorós i radiant

La nit de festa serà suau o càlida a gran part de Catalunya. Les temperatures seran de ple estiu de dia a l’espera de l’onada de calor que arribarà a partir del vespre del dilluns
La revetlla de Sant Joan es presenta amb un temps molt tranquil
La revetlla de Sant Joan es presenta amb un temps molt tranquil | Arxiu

Aquesta revetlla de Sant Joan no haurem de patir gens pel cel, ja que de pluja no se n’espera enlloc de Catalunya i podrem encendre sense cap mena de problema els petards i fogueres i celebrar la festa a l’aire lliure. La nit serà plàcida i suau, inclús càlida en alguns punts costaners, a l’espera d’un dilluns festiu de Sant Joan de ple estiu i a les portes de l’onada de calor.   

 

Pel que fa a la revetlla, la majoria de temperatures de nit i matinada es situaran entre els 15º i 20º, si bé a zones costaneres es poden quedar lleugerament pel damunt amb ambient més càlid i alguna nit tropical. Uns valors totalment normals per l’època que vindran acompanyats de cel serè amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims inofensius, així com algun núvol baix costaner testimonial. En definitiva, una nit per gaudir a l’exterior de la revetlla arreu.

 

De cara al dilluns festiu de Sant Joan, tindrem pocs canvis en el temps, ja que seguirà l’ambient de ple estiu amb sol arreu i calor intensa al migdia amb entre 30º i 35º a gran part de l’interior i prelitoral, amb màximes inclús un pel més altes a Ponent i vall de l’Ebre. A la costa, la majoria de valors se situaran entre els 24º i 29º amb xafogor i marinada més marcada a la tarda. Al Pirineu encara no pujaran tant els termòmetres, mentre que al nord-est la calor serà menys forta que la del diumenge. El cel estarà serè amb el permís d’alguns núvols alts i prims testimonials i també alguns núvols baixos al vespre al litoral sud.

 

Mapa de previsió per aquest dilluns festiu de Sant Joan
Mapa de previsió per aquest dilluns festiu de Sant Joan | Catalunya Méteo

 

Ja arriba l’onada de calor

A partir de dilluns al vespre però sobretot dimarts, la massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica començarà a arribar i farà que les temperatures comencin un ascens que tindrà el seu màxim entre dimecres i divendres, quan moltes màximes se situaran entre els 32º i 38º a l’interior i al voltant dels 40º a Ponent i la vall de l’Ebre. Una onada de calor de primera categoria que s’allargarà pràcticament tota la setmana, incloent l’inici del proper cap de setmana, amb un ambient atípicament tòrrid a tot el territori. 

 

Mapa de temperatures màximes tòrrides previstes pel proper dijous
Mapa de temperatures màximes tòrrides previstes pel proper dijous | GFS

 

A més, les nits seran tropicals a moltes zones, especialment del litoral i de sud de Catalunya, on no es baixarà dels 20º de nit i, en alguns casos, es rondaran els 25º amb xafogor marcada. Un ambient que farà molt difícil dormir. A més, hi haurà mala visibilitat i cel assolellat però terrós per la pols en suspensió provinent del Sàhara.

 

També et pot interessar..Comentaris

envia el comentari