Força sol amb vent fort fins a migdia aquest dimecres

Les ventades es deixaran sentir amb ganes al prelitoral de Barcelona i Tarragona, Altiplà Central i Costa Daurada. A partir de la tarda arribaran més núvols per Ponent

Mapa de la previsió per aquest dimecres
Mapa de la previsió per aquest dimecres | CatalunyaMeteo

El temps continua molt canviant aquest dimecres després d'un dimarts amb moltes nuvolades amençadores i quatre gotes. Seguirem amb els corrents atlàntics i durant gran part del dia tindrem força sol en general i vent intens fins a migdia a diversos punts, mentre que a la tarda anirà arribant un front que anirà carregant el cel de núvols per Ponent. L’ambient continuarà sent hivernal.

Pel que fa al vent, serà intens de matinada i fins a migdia a diversos punts del centre i sud de Catalunya, així com als cims del Pirineu. No es descarta alguna ràfega al voltant dels 90 km/h. Les ventades es deixaran sentir sobretot al prelitoral de Barcelona i Tarragona, Costa Daurada i Altiplà Central.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta en aquest sentit durant el matí a les comarques pirinenques, al Segrià, a les comarques interiors de Catalunya com el Bages i l’Anoia, a tota la demarcació de Tarragona i al sud de Barcelona como el Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès.

Mapa d'avisos per fort vent per aquest dimecres
Mapa d'avisos per fort vent per aquest dimecres | Meteocat

 

Cel blau radiant bona part del dia

S'espera un dimecres molt assolellat amb un matí ventós i podria tornar a aparèixer algún núvol lenticular | @piliriuss

 

El sol serà el gran protagonista al cel d’aquest dimecres però hi haurà alguns intervals de núvols al nord de Catalunya i en alguns trams de la costa, mentre que a la cara nord del Pirineu hi haurà molts núvols amb encara alguns ruixats de neu, sobretot al matí, tot i que seran més febles. El SMC alerta de nevades una mica significatives a la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

Mapa d'avisos per nevades a la cara nord del Pirineu aquest dimecres
Mapa d'avisos per nevades a la cara nord del Pirineu aquest dimecres | Meteocat

 

La nuvolositat s’estendrà al vespre per tot el territori d’oest a est i a última hora ja poden caure xàfecs per Ponent i Pirineu de Lleida, arribant de nit a més punts del país.

Temperatures una mica més altes amb ambient d’hivern

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament amb ambient fred de ple hivern a tot Catalunya. De fet, la majoria de màximes es mouran entre els 11º i 16º al litoral i prelitoral, entre 5º i 10 a l’interior i per sota a zones del Pirineu, especialment a la cara nord on encara hi pot nevar. Les mínimes també seran semblants amb glaçades poc intenses i extenses a l’interior, amb valors més alts allà on bufi el vent.

A l’espera de més precipitacions i fred

No caldrà esperar molt perquè ens torni a arribar un nou front. La matinada de dijous a divendres arribaran noves precipitacions a qualsevol punt del país, tot i que en general seran poc importants i disperses, amb neu, de nou, al Pirineu. Després de la pluja, les temperatures iniciaran un descens marcat amb fred de cru hivern que s’estendrà de cara al cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari