Entre dimarts i dimecres un front atlàntic donarà una clatellada a l'actual estiuet de Sant Miquel

L’estiuet de Sant Miquel es diluirà a partir del dimarts per un canvi de temps

No arriba pas una forta fredorada, però el pas d’un front durant la matinada de dimecres ens alliberarà de la calor estiuenca d’aquest dies, cap a un ambient més propi d’octubre

Els darrers dies de setembre acaben amb jornades plàcides, boires i núvols baixos inofensius que denoten estabilitat anticiclònica i temperatures molt estiuenques, que han permès a moltes persones gaudir d’un cap de setmana ideal a la platja o a la muntanya buscant bolets. Es va confirmant que entre dimarts i dimecres s’estronca l’estiuet de Sant Miquel que va començar el divendres passat. 

Arribarà un lleuger canvi de temps a última hora del dimarts i durant la matinada de dimecres, que portarà una davallada modesta de les temperatures diürnes amb risc de pluges al Pirineu, a les comarques gironines i a les centrals barcelonines. No s’espera una regada abundant però refrescarà prou per obrir les portes a un ambient més propi de la tardor. Cauran les temperatures com uns 3 o 4ºC a la costa el dimecres, mentre que a muntanya i a l’interior no es superarien gaire els 25º.

El front obrirà el ventilador de la tramuntana i el mestral, que entraran amb força mig dimecres. Les ventades arribaran seques i puntualment reescalfades al prelitoral i litoral tarragoní. Després de la merescuda refrescada, el temps prosseguirà tranquil i les temperatures tendiran a pujar altra vegada, probablement per influència d’una glopada d’aire tropical que l’huracà Lorenzo injectarà a Espanya de cara al cap de setmana. No provocarà cap més conseqüència al temps de Catalunya.

Dilluns radiant amb menys calor i xafogor

Demà serà una jornada amb cels idèntics a diumenge arreu. Cels clars generals, enteranyinats de bon matí, i sobretot a partir del vespre, per nuvolades al Camp de Tarragona i al litoral i prelitoral central. Cúmuls d’evolució a les muntanyes.

Es mantindrà l'ambient calorós durant les hores centrals del dia, entre 3 i 5º menys que diumenge. En conjunt la màxima es mourà entre 24º i 29º, si bé a les comarques de Ponent i de l'interior de la vall de l'Ebre podran ser una mica més altes. La marinada a la costa perdrà presencia i això ho notarem amb menys sensació de xafogor.

Entre dimarts i dimecres un front atlàntic donarà una clatellada a l'actual estiuet de Sant Miquel
Entre dimarts i dimecres un front atlàntic donarà una clatellada a l'actual estiuet de Sant Miquel | Arxiu

 

Temperatures suaus de tardor entre dimecres i divendres

Dimarts començarà el mes d'octubre amb l'arribada del petit canvi de temps. Al llarg del dia aniran creuant bandes de núvols alts, i al llarg de la tarda els núvols es faran més espessos al vessant nord del Pirineu i a les comarques del nord-est. En aquests dos sectors fins i tot podran caure alguns ruixats.

Dimecres encara quedaran restes de núvols i la possibilitat d'algun ruixat aïllat en punts de les comarques de Barcelona, de Girona i al vessant nord pirinenc. Però el més destacable un cop passi el front serà la clatellada del mestral i d’un aire més fresc que tornarà els termòmetres als valors normals d’aquesta època.

Si la previsió no canvia, el proper cap de setmana serà tan ben aprofitable i una mica càlid com aquest, encara que a última hora de diumenge el cel es podria cobrir al nord i oest per un nou front atlàntic.

També et pot interessar...