Dimarts de temps mogut amb xàfecs a primera hora i a la tarda

Una línia de ruixats escombrarà moltes comarques de matinada però al matí marxaran per Barcelona i Girona. A la tarda cauran algunes tempestes que poden arribar a la costa

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps continua amb la seva dinàmica primaveral aquest dimarts i tindrem una mica de tot. De fet, tindrem dues tongades de ruixats que, si bé no afectaran tot el territori, sí que cauran a molts punts, inclús a la costa. La primera línia de precipitacions creuarà de matinada des del sud-oest cap a l’est de Catalunya, mentre que a la tarda cauran ruixats i tempestes a diversos punts. Tot plegat amb temperatures que no experimentaran grans canvis. 

Durant aquesta nit i matinada arribaran xàfecs per les comarques de Lleida i Tarragona que, amb el pas de les hores, creuaran el territori cap al nord-est, sense descartar alguna tempesta, sobretot a primera hora a la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava. Les precipitacions marxaran al matí per les comarques barcelonines i del sud de Girona.

A partir de migdia, i sense gairebé marge per pair els xàfecs matinals, creixeran nuvolades a punts de muntanya que durant la tarda deixaran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, interior del nord-est, algunes zones del prelitoral i als Ports. Amb el pas de les hores, els ruixats poden arribar a la mateixa línia de la costa de Barcelona, sobretot al Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat, també a la Selva, a la resta de les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona. Localment, alguna tempesta pot ser forta i anar acompanyada de calamarsa. 

Pel que fa a la cota de neu al Pirineu, es situarà entre els 1.400 i 1.700 metres en general, més alta que no pas les últimes jornades. Els núvols seran més presents durant gran part del dia entre Barcelona, Girona i el Pirineu, tot i que quan passin els xàfecs matinals hi haurà moltes estones de sol en general.  

Els ruixats i les tempestes cauran a diversos punts aquest dimarts
Els ruixats i les tempestes cauran a diversos punts aquest dimarts | Pili Rius

 

Temperatures sense grans canvis

Si ens fixem en les temperatures, no experimentaran grans canvis i es mantindran força agradables al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 13º i 18º, però a les Terres de l’Ebre i Ponent es poden enfilar fins els 22º de forma local. Al Pirineu es mouran entre els 10º i 15º. No obstant, en moments de xàfecs forts la temperatura es pot desplomar. 

Pel que fa a les mínimes, seran semblants o tan sols una mica més altes, sobretot per la presència de núvols. Entre -1º i 4º al Pirineu i Prepirineu, de 1º a 6º a l’interior i a la zona prelitoral i entre 4º i 9º a gran part de la costa.

Temps primaveral els propers dies

De cara a les següents jornades, el temps es mantindrà molt primaveral amb tempestes de tarda encara dimecres. Dijous i divendres aquesta inestabilitat aniria a la baixa però encara amb precipitacions al Pirineu. Les temperatures patiran petites baixades i pujades sense grans estralls.


Comentaris

envia el comentari