ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

Imatges precioses: Estampes atípiques de neu a cotes baixes i grans calamarsades de ple hivern a Catalunya

Les precipitacions han caigut en forma de ruixats dispersos i irregulars a molts punts. La neu ha arribat a caure als 500 metres, i per sota molts municipis han quedat blancs per neu granulada

Imatge d'una nevada a Sant Hilari Sacalm, a la Selva, el 26 de març del 2020
Imatge de la nevada d'avui a Sant Hilari Sacalm, a la Selva | @marsal95

Molta gent ha hagut de mirar el calendari de casa seva aquest dijous, 26 de març, per saber quin dia era, ja que semblava que estiguéssim a ple hivern a tot Catalunya, quan en realitat ja fa una setmana que vam entrar a la primavera. La irrupció d’aire molt fred provinent gairebé de la mateixa Sibèria, combinada amb precipitacions, ha deixat nevades a cotes baixes per l’època, ruixats, moltes calamarsades i un ambient molt fred per les dates.

Ja de bon matí, la nevada s’ha intensificat al Pirineu, Prepirineu i pel damunt dels 400 metres a les comarques de Girona, deixant xàfecs localment amb tempesta a la Costa Brava, on la notícia han estat les espectaculars calamarsadesque han deixat un paisatge molt blanc com si ben bé hagués nevat.

Aquestes calabruixades s’han repetit al llarg del dia a més punts del territori, especialment al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, on també s’han vist estampes insòlites. La majoria de registres s’han mogut entre els 2 i 8 l/m², localment més. Les nevades han caigut també en altres zones com l’àrea del Montseny, Montserrat, muntanyes de Prades, Montsec o els Ports, entre d’altres.

Al Pirineu, els gruixos de neu han estat més destacats a partir dels 1.000 metres, superant els 5 centímetres, però fora d’aquesta àrea i per sota d’aquesta cota, han estat emblanquinades anecdòtiques. Aquestes són les millors imatges de la jornada pel que fa a la neu i calamarsades:

Molt fred de nit però clara millora divendres

Els ruixats encara poden caure de forma irregular al llarg del vespre, sobretot al sud i Ponent, però la tendència serà a una clara millora, amb una matinada que es presenta molt freda, de cru hivern, amb glaçades que arribaran a diversos punts de l’interior. Divendres pràcticament no s’esperen precipitacions amb més sol al matí i més núvols a la tarda. Les temperatures màximes pujaran clarament.


Comentaris

envia el comentari