Les tempestes deixen fins a 106 litres, inundacions i pedregades a molts punts

Els xàfecs han caigut amb ganes a l'interior, al prelitoral i a les Terres de l'Ebre amb autèntics patacs d'aigua durant tot el dia

 

Tal i com marcava la previsió, hem tingut un dia de ruixats i tempestes a gran part de Catalunya  que han deixat autèntic patacs d'aigua des de primera hora del matí fins al vespre. Destaca  la tempesta que ha caigut al sud del Bages i que ha deixat fins a 106 litres per metre quadrat a Castellbell i el Vilar, provocant greus problemes de circulació a la C-16. Els xàfecs també  han estat importants a punts de tot el prelitoral i comarques interiors, així com a les Terres de l'Ebre, i hi ha hagut nombroses inundacions i calamarsades.   

Destaquen  l'aiguat de Girona ciutat al migdia, les fortes tempestes de la Segarra o l'acumulació de litres i litres a les Terres de l'Ebre des de dilluns. A més, l'aigua ha causat incidències a la Patum de Berga, que ha hagut de demorar el seu inici.

De matinada, ja han començat a caure precipitacions disperses a punts del litoral i de l’interior i al llarg del matí s’han intensificat a les Terres de l’Ebre i a la Catalunya Central amb fortes llampegades. A partir del migdia i durant la tarda, les tempestes s'han mantingut en aquestes zones i també han aparegut a les comarques prelitorals i interiors de Girona. 

De fet, Protecció Civil ha hagut d’activar la prealerta del Pla Inuncat a pràcticament tot el país fins les 02.00h de la propera matinada.  Un pla que vigilarà sobretot  la crescuda del riu Llobregat al seu pas pel Baix Llobregat després del fort aiguat caigut al sud del Bages. Aquestes són algunes de les imatges que ens estan deixant les tempestes d’avui:

Arc de Sant Martí aquest matí a Sant Cugat del Vallès

Arc de Sant Martí aquest matí a Sant Cugat del Vallès | Boga Team