Barcelona podria ser la nova seu del model 'Centre Europeu de Predicció Meteorològica'

Comptarà amb 150 persones inicialment i es podrà augmentar la plantilla fins a 250 en els pròxims anys

Imatge del ordinador del Centre Europeu de Predicció Meteorològica
El model 'Centre Europeu' és un dels grans referents a Europa en previsions meteorològiques a mitjà i llarg termini | AEMET
 

El consell de ministres ha acordat aquest divendres donar suport a la candidatura de Barcelona per acollir la nova seu del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Llarg Termini ('ECMWF', en les seves sigles en anglès).

Model meteorològic de referència a Europa

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i la vicepresidenta quarta del govern, Teresa Ribera, enviaran una carta al director general del centre aquesta tarda per informar sobre la proposta espanyola. 'L’ECWF' és una organització intergovernamental creada l’any 1975 que està integrada per 34 estats. Té un model meteorològic i climatològic global únic. Aquesta seria la tercera seu, juntament amb la de Reading (Regne Unit) i la que s’està construint a Bolonya (Itàlia).

En aquesta seu hi treballaran 150 persones inicialment, amb la possibilitat d’augmentar fins a 250 en els pròxims anys. La candidatura espanyola s’ha decidit per Barcelona en considerar que reuneix les condicions científiques i innovadores idònies per acollir una infraestructura d’aquest tipus. Tindrà l’important suport del Barcelona Supercomputing Center, que ja lidera diversos contractes de desenvolupament del programa Copernicus.

En la fase inicial, els principals components d’aquesta nova seu serien els serveis científics de predicció del 'ECMWF', els d’Atmosfera i Canvi Climàtic del programa Copernicus i les activitats de predicció d’inundacions, incendis i sequeres del centre operacional del servei d’emergència. A partir del 2021, també es traslladarà el servei de monitoratge d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de Copernicus.


Comentaris

envia el comentari