IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Espectaculars imatges d’una gran bola de foc al cel del centre d’Europa

Països com Hongria, Àustria, Itàlia, Suïssa o Alemanya van veure dijous el fenomen en plena matinada. La llum va deixar una postal idíl·lica als Alps amb el contrast amb la neu i la lluna

La bola de foc vista des d'Àustria
La bola de foc vista des d'Àustria | foto-webcam.eu

Mirar el cel pot ser un espectacle a qualsevol època de l’any. L’última sorpresa que s’ha pogut veure des de la Terra ha estat la caiguda d’un gran bòlid al centre d’Europa la matinada d’aquest passat dijous. L’asteroide va caure en forma d’una espectacular bola de foc i va poder ser vist des de molts països centreeuropeus. 

En concret, llocs com ara Àustria, Alemanya, Suïssa, Itàlia Eslovènia, Hongria, Eslovàquia o Croàcia van poder presenciar el fenomen que, tot i caure en plena matinada, concretament a les 05:10h, van poder captar moltes càmeres d’aquests països. A més, la gran bola de foc es va veure també des dels Alps, on el contrast de la potent llum verda que desprenia el bòlid va deixar una imatge idíl·lica i de postal amb el contrast de la neu i la lluna.

Aquestes són algunes de les imatges captades per diferents webcams del centre d’Europa:

El fenomen vist des dels Alps austríacs
El fenomen vist des dels Alps austríacs | foto-webcam.eu

 

El bòlid vist des d'Àustria
El bòlid vist des d'Àustria | foto-webcam.eu

 

 

Un fenomen impressionant que dura pocs segons

La caiguda d’aquestes grans boles de foc de tant en tant a la Terra són impressionants, però ni molt menys són excepcionals. Cada any n’hi ha unes quantes que es poden veure en parts molt concretes del planeta. Es tracta de bòlids que es desprenen d’un asteroide i que, quan arriben a l’atmosfera terrestre, es desintegren i s’incendien, provocant una estela de llum molt potent que creua a gran velocitat el cel. L’espectacle dura molt pocs segons.

En aquest sentit, sembla que el bòlid podria venir de l’asteroide 2018 VE14, ja que la NASA ja havia advertit fa dies del seu pas a prop de la Terra la matinada de dijous, precisament a la mateixa que es va poder veure aquest espectacular fenomen. Des de l’any 1947, aquest meteor s’ha apropat al nostre planeta fins a 5 vegades, i sembla que un petit fragment es deuria despendre d’ell i va acabar entrant a l’atmosfera sense arribar a la sup


Comentaris

envia el comentari