Dos cetacis d’un aquari de Shanghai, camí de la llibertat a Islàndia

Es tracta de dues belugues que han estat transportades en avió a Reykjavík després de gairebé una dècada tancades en un recinte de la Xina
Imagen de una beluga en el acuario
Imatge d'una beluga en un aquari | Archivo

 

‘Little White’ i ‘Little Grey’ són dues femelles de cetacis que han estat recentment traslladades a Reykjavík, Islàndia, provinents d’un aquari de Shanghai, la Xina, amb l’objectiu que tornin a quedar en llibertat aviat. Abans de ser transportades a la capital islandesa, les belugues van ser atrapades en aigües russes i posteriorment ‘empresonades’ durant deu anys a ‘Changfeng Ocean World Zoo’, un zoo de la Xina.

 

El trajecte d’aquests animals va ser el dimecres 19 de juny en avió, i van recórrer al voltant d’uns 10.000 kilòmetres amb grans mesures de seguretat fins a instal·lar-se al primer santuari de balenes de la badia de Klettsvik, al sud d’Islàndia. Aquesta instal·lació va ser creada per l’organització ‘Sea Life Trust’, amb Michel Torres com a cap, que també és director de les operacions de ‘Sea Life Benalmádena’, a Màlaga.

 

El santuari islandès es tracta d’una reserva marina de 32.000 metres quadrats d’aigües marines i 10 metres de profunditat. La superfície va ser creada per proporcionar a les belugues un hàbitat subàrtic natural, ja que són natives de l’Oceà Àrtic, tenint en compte que pesen 900 kilograms i que s’alimenten d’aproximadament 20 kilograms de peix al dia.

 

 

 

L’altra cara de la moneda

Com a contrapartida, Marianne Helene Rasmussen, professora d’investigació a l’Universitat d’Islàndia, va posar en qüestió la transferència de les dues belugues, perquè segons ella són animals que no viuen de forma natural i, a més, es vol promoure el turisme.

 

Un projecte per a futures propostes

Els treballadors del santuari de la badia de Klettsvik assenyalen: «Demostrant que les belugues captives poden ser reubicades a aquaris i portades a un ambient més natural i salvatge on poden comportar-se de forma més natural, l’equip del projecte espera inspirar a altres instal·lacions que contenen balenes i dofins per buscar un futur alternatiu per aquestes increïbles criatures».

 

Els dos cetacis viuran a una piscina adaptada durant els 40 dies al santuari de balenes, mentrestant hi haurà un període d’observació veterinària i d’adaptació. Aquest estiu ja seran alliberades a les aigües de Klettsvik, prop d’on va ser transferida, el 1998, l’orca que va protagonitzar la pel·lícula ‘Liberad a Willy’.

 

Segons explica l’agència de notícies russa ‘RIA Novosti’ a la regió de Rússia on es van atrapar a ‘Little White’ i ‘Little Grey’, es poden comprar belugues i orques per una xifra d’uns 130.000 euros.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari