La UB encapçala les universitats espanyoles als QS World University Rankings 2020

A diferència de la tendència a la resta de l'Estat, la UAB, la UPF i la UPC també mantenen les posicions d'anys anteriors
La UB encapçala les universitats espanyoles als QS World University Rankings 2020
La UB encapçala les universitats espanyoles als QS World University Rankings 2020 | CatalunyaDiari.cat

 

La Universitat de Barcelona (UB) ha escalat una posició en l'edició 2020 del QS World University Rankings i s'ha situat, en el 165, com la primera universitat espanyola millor valorada. A diferència de les universitats espanyoles, en què 14 de les 27 que apareixen al rànquing han perdut posicions en aquest nou índex, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han aconseguit millorar cinc i set posicions respectivament, mentre que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s'ha mantingut entre les 300 primeres tot i perdre 25 llocs.

 

Desbanca la Universitat Autònoma de Madrid

La Universitat Autònoma de Madrid, que l'any passat va ser la primera universitat de l'Estat, ha caigut fins a la posició 192, tot i que es manté entre les tres universitats espanyoles més ben valorades, al costat de la UB i la UAB.

 

La UB destaca en reputació acadèmica, indicador en el qual s'obté la posició 80 a escala global. Per la seva banda, la UPF, que és la sisena de tot l'Estat, encapçala el nombre de citacions que reben els articles dels seus investigadors, i destaca també en percentatge de professorat internacional, en el lloc 263. La UAB és el quart any consecutiu que millora resultats, i la reputació acadèmica també ha estat del més valorat.

 

La UPC, per la seva banda, ha perdut 25 posicions després de dos anys a la 275, i venint d'un salt considerable en l'edició del 2018, que va passar de la 321 a la 275. El rànquing l'encapçalen tres universitats americanes, l'Institut Tecnològic de Massaschusetts, per vuitè any consecutiu, la Universitat d'Stanford i la Universitat de Harvard, seguides de la Universitat d'Oxford que és la primera institució europea que hi apareix. 

 

També et pot interessar...

 Comentaris
Josep!
Pero aixo ja ho sabem els qui ho tenim que saber.... no es gens nou aixo.... ???? Si em dius que vas de bcn a 400km al sud... ja comença a baixar el nivell... y pasats els 600km... el coneixement just per poder respirar per seguir vivint.... ????????

envia el comentari