ÚLTIMA HORA

🚨 Tomben els recursos dels presos contra la suspensió del seu tercer grau

Un grup de científics planegen descobrir un univers paral·lel al nostre

Els experts experimentaran amb el que es coneix com a ‘matèria mirall’. Aquest nou espai estaria format per elements semblants als que conté el nostre planeta

No es creu que hi hagi vida al nou univers
No es creu que hi hagi vida al nou univers | PIXABAY

La física Leah Broussard, del Laboratori Nacional Oak Ridge, a Tennesse (EUA), està preparant-se perdemostrar aquest estiu que existeix un univers paral·lel al nostre. És molt probable que aquest nou espai estigui format per un tipus de matèria fosca que només sigui possible veure mitjançant el camp gravitatori, segons va informar a través de la NBC.

Aquesta matèria fosca està formada per elements similars als que conformen la Terra. Aquestes partícules constituirien el 85% del nostre espai. Un grup de físics utilitza el que es coneix fins ara dels elements que configuren l'univers per explicar els seus estranys resultats.

Els científics liderats per Broussard anunciaven això l’any 2017: «La matèria fosca es manifesta com una còpia perfecte de les partícules i interaccions del Model Estàndard de tal manera que la paritat i la inversió de temps són simetries exactes, i interactua molt dèbilment amb el nostre univers conegut, principalment de forma gravitacional».

El nou univers contindria els 85% dels elements del nostre espai exterior
El nou univers contindria el 85% dels elements del nostre espai exterior | PIXABAY

 

Com a la sèrie de Netflix 'Stranger Things', la física Broussard creu que es pot ensenyar aquest món paral·lel si un feix de partícules subatòmiques és projectat amb un poderós imant i xoca amb una paret impenetrable. Aquest experiment suposaria un intent d’obrir un portal d'una nova dimensió, fet que podria contradir la visió actual del món creada per la física convencional.

La científica Broussard va afegir en la presentació d'aquest experiment: «Volem obrir un portal bastant senzill que improvisem amb partícules que trobem per allà, utilitzant l’equip i els recursos que ja teníem disponibles a l’Oak Ridge».

Un univers paral·lel complex com el nostre

La detecció de raigs còsmics d'alta energia que provenen de més enllà de la nostra galàxia també podria ser una prova de l'existència del món 'mirall'. La científica Broussard no creu que en aquest univers paral·lel hi hagi vida intel·ligent, però sí que tindria la mateixa complexitat que la del nostre espai. L'experta aposta que conté una matèria tan rica com la de la Terra, però, no hi ha cap suposició que hi hagi la vida humana. Si aconsegueixen accedir a aquest altre món, que hi trobaran en realitat?

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari