YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Imatges espectaculars: Així es veu el pas del cometa Neowise des de Catalunya

Cada matinada es pot observar aquest mediàtic cometa al cel de Catalunya

Imatge del cometa 'Neowise' captat des del Pallars Sobirà
El cometa 'Neowise' serà visible cada matí a partir de les 6 mirant a l'est | Ramon Baylina

  

albades cometaNeowise'

Fins quan es podrà veure?

El cometa es troba justament en el seu periheli, el seu punt més pròxim al Sol, molt pròxim a l'òrbita de Mercuri i la intensa calor solar el fa brillar just abans de l'alba. A continuació, us mostrem les primeres imatges que han aparegut a les xarxes socials durant les albades d'aquests dies. Es podrà seguir veient, fins com a mínim, a mitjans de juliol.

Cap a on i quan es pot veure?

Es pot veure mirant cap a l'est, just per on surt el Sol, uns minuts abans que la llum solar el faci invisible. Val a dir però, que s'ha de vigilar a l'observar, ja que és perillós mirar al sol directament. Es recomanen binocles o telescopis per intentar veure'l millor. La setmana vinent es podrà veure ja uns minuts més previs de la sortida del Sol.

  

Més pròxim i més visible

Segons dades del mitjà especialitzat 'Space', en el moment de l'albirament, el cometa 'Neowise' es trobava a uns 312 milions de quilòmetres del Sol. Brillava poc i per això només era visible per grans telescopis. No obstant, a partir de juliol, ja és visible a simple vista i va acompanyat d'una vistosa estela de pols i gas. 

El més vistós des de 1997

Els experts asseguren que aquest és el pas del cometa més espectacular vist des de la Terra des de 1997, quan es va poder veure al cel el conegut 'Hale-Bopp'. Aquest 2020 també s'esperava una visió increïble del cometa 'Atlas', però es va acabar desintegrant.


Comentaris

envia el comentari