Un concert en un abocador per denunciar la contaminació

El pianista rus Pàvel Andréiev interpreta una peça envoltat d’escombraries i gavines contra la destrucció del medi ambient

El pianista rus vol denunciar la contaminació ambiental
El pianista rus vol denunciar la contaminació ambiental | Pavel Adréiev

El pianista rus Pàvel Andréiev ha tornat a fer un concert transgressor i molt peculiar. En aquest cas, el músic ha interpretat una peça en un abocador de Sant Petersburg, a Rússia, per denunciar la contaminació del medi ambient arreu del món. Una escena poc comuna que aconsegueix un impacte en tot aquell que veu el vídeo. 

En una interpretació molt emotiva amb el seu piano, Andréiev actua al damunt d’una gran extensió de deixalles d’aquest abocador, una trista imatge que dona fe de la contaminació que generem els humans, mentre al voltant de l’escena es veu una constant circulació de gavines que se senten cridar durant tota l’estona acompanyant la música. Aquest és l’impactant vídeo:

 

Un concert dins d’un projecte mediambiental

El concert, que va durar prop de 6 hores en aquest abocador, forma part del projecte impulsat per l’artista anomenat ‘Breath of the Planet’, que en anglès vol dir la ‘Respiració del Planeta’. Un projecte que busca fomentar la lluita contra la contaminació ambiental i conscienciar la societat al voltant d’aquest tema. 

De fet, dins d’aquest mateix projecte, el pianista ja va fer un concert ben peculiar amb el seu piano de cua al damunt d’una plataforma a la deriva enmig d’un llac del conegut parc Ruskeala de Rússia. Va ser allà on li va venir la idea de l’abocador, ja que, segons explica el músic, volia parlar sobre la naturalesa «des del costat oposat d’aquesta», és a dir, des del màxim exponent de la contaminació.

La contaminació, un debat en boca de tothom a Rússia

Que l’impulsor d’aquestes iniciatives sigui rus deu ser més que una coincidència, i és que el debat al voltant de la contaminació en aquest país està en boca de tothom. Un tema que ha sorgit sobretot a partir de la pudor en augment dels abocadors al voltat de Moscou que ha generat moltes crítiques entre la ciutadania, ja que es queixa dels aires contaminats per culpa d’aquestes instal·lacions.  


Comentaris

envia el comentari