Apareix un dofí mort amb el nom ‘Juan’ gravat al seu cos a Almeria

La platja de la urbanització de Roquetas de Mar ha estat l’escenari d’aquesta imatge macabre. L’animal també presentava diverses ferides, tot i que se les hauria fet mar endins

Imatge molt macabra la que es va poder veure el passat divendres al vespre  a la platja de la urbanització de Roquetas de Mar, a Almeria. L’aparició d’un dofí llistat femella de 1,65 metres de llarg mort a la sorra amb el nom ‘Juan’ gravat en un dels seus costats ha deixat perplex a tothom. L’animal també presentava diverses ferides i talls.

El telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís cap a les 20:45h del divendres per part d’un particular alertant de la presència d’un dofí mort a la platja. Seguidament, agents de la Policia Local es van desplaçar fins a la zona acompanyats de membres de l’entitat sense ànim de lucre de rescat i recuperació de fauna marina, Equinac. 

La terrible inscripció, tot un misteri

Els servis d’emergència i els membres d’Equinac es van endur una gran sorpresa quan, un cop van arribar a la zona, van veure que el cadàver del dofí tenia el nom de ‘Juan’ inscrit en gran en un costat del cos, cosa que ningú s’explica encara ara i que ha indignat i molt als membres de l’entitat, tal i com explica la coordinadora de l’associació, Eva María Morón. 

«Segurament, les ferides i els talls s’hagin produït mar endins i el temporal ha arrossegat l’animal fins a la platja», explica Morón en declaracions a EruopaPress, que assegura que encara no s’ha trobat una resposta sobre la terrible inscripció feta al cos de l’animal per part d’alguna persona. Es tracta d’un misteri que, molt probablement, no acabarà trobant resposta per la dificultat que suposaria localitzar a l’autor, tot i que no hauria estat la causa de la defunció.  

Casualment, aquesta no és ni de bon tros la primera vegada que apareix a la zona un animal de la fauna marina mort en estranyes circumstàncies. Segons fonts de la Guàrdia Civil consultades per l’agència de notícies, el Servei Marítim d’aquest cos de seguretat porta mesos investigant l’aparició d’altres cadàvers de dofins. Aquesta nova mort s’inclourà dins de la mateixa investigació.