El temps més mogut de la Setmana Santa el tindrem entre dissabte i Dilluns de Pasqua

El fort vent bufarà encara divendres però anirà a la baixa. Els mapes canvien cada dia la previsió, però sembla que les jornades més inestables encara han d’arribar

Estem a la primavera i això és sinònim de molta variabilitat meteorològica. Però el que estem vivint aquesta Setmana Santa és un autèntic desgavell amb els canvis constants dels mapes del temps. Si a principis de setmana semblava que tindríem un temporal de pluges de primera categoria, al final tot plegat s’ha esvaït. La gota freda ha marxat finalment més al sud i portarà pluges importants al País Valencià o Múrcia, però ens ha portat fort vent de llevant i gregal que aquest dijous bufa amb ganes a gran part del territori i ja ha deixat ràfegues de més de 70 km/h. No obstant, no ens salvarem dels xàfecs perquè els dies més moguts i inestables encara han d’arribar. 

Amb els mapes actuals, sembla que dissabte ens arribaria una banda de precipitacions des del mar a la tarda que portaria xàfecs febles a molts punts fins a la matinada. Diumenge i Dilluns de Pasqua el temps es mantindria inestable amb ruixats aquí i allà, situació típicament primaveral.  Seria a la tarda quan hi hauria xàfecs i alguna tempesta més intensos al nord, sobretot al voltant del Pirineu.

Sigui com sigui, els núvols seran força abundants tots els dies, sobretot al sud, amb un ambient més aviat fresc, si bé les temperatures no experimentaran grans canvis fins diumenge, quan baixaran. No obstant, s’haurà de seguir amb detall l’actualització de la previsió meteorològica perquè de ben segur que hi haurà canvis. Aquesta és la previsió detallada dia a dia per a tota la Setmana Santa segons els mapes actuals:

Divendres Sant amb vent, molts núvols i poca pluja

De cara al Divendres Sant, seguirem amb una tònica molt semblant a la de dijous, ja que el vent de llevant i gregal encara bufarà amb ganes i manté en alerta algunes comarques, especialment del centre i sud de Catalunya, amb fort temporal de mar a tota la costa catalana. Els núvols seran força abundants en general però tan sols s’espera que les pluges afectin les Terres de l’Ebre i extrem sud de Lleida, on hi pot ploure de forma continuada de matinada i al matí amb tendència a que l’aigua s’enretiri a la tarda. No es descarta algun xàfec a més punts de forma molt dispersa i feble.

Mapa de previsió per Divendres Sant
Mapa de previsió per Divendres Sant | Catalunya Méteo

Dissabte a la tarda arriben algunes precipitacions

Segons els mapes actuals, sembla que dissabte arribarà a la tarda una banda de precipitacions pel sud des del mar que serien febles i poden caure a qualsevol punt de Catalunya amb el pas de les hores, especialment al Prepirineu i a les comarques de Tarragona. A més, caurà alguna tamborinada de tarda al Pirineu.

Mapa de previsió per dissabte
Mapa de previsió per dissabte | Catalunya Méteo

 

Diumenge de Pasqua amb més xàfecs de tarda

Pel que fa al Diumenge de Pasqua, el temps estarà molt mogut amb xàfecs que poden caure durant tot el dia de forma dispersa, però especialment a la tarda amb alguna tempesta forta al voltant del Pirineu i altres punts de muntanya. Les temperatures baixaran per l’arribada d’una massa d’aire més freda.

Mapa de previsió per Diumenge de Pasqua
Mapa de previsió per Diumenge de Pasqua | Catalunya Méteo

 

Temps mogut encara el Dilluns de Pasqua

Quant més lluny mirem, més possibilitats hi ha que la previsió pateixi canvis importants, i més aquests dies primaverals. No obstant, per ara sembla que el dilluns de mona encara tindrem un temps inestable amb xàfecs aquí i allà, essent els més importants a la tarda al nord-est i Pirineu. Tot sembla indicar que el temps milloraria clarament de cara a Sant Jordi.

Mapa de previsió per Dilluns de Pasqua
Mapa de previsió per Dilluns de Pasqua | Catalunya Méteo

 


Comentaris

envia el comentari