Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
llamp

Espectacular i curiosa columna d’aigua en una forta tempesta a la Xina

La imatge es va poder veure a Taiwan, on la cortina d’aigua era tan local que només va afectar una part de la ciutat. Algunes persones ho comparaven amb un «aterridor bombardeig»

llamp
Imatge il·lustrativa d'un llamp | CatalunyaDiari.cat

 

Fenomen meteorològic espectacular el que es va poder veure el dilluns a la ciutat taiwanesa de Chiayi, a la Xina, on una forta tempesta va afectar tan sols una part de la ciutat deixant una imatge molt curiosa. En concret, des de molts barris de la localitat es va poder veure una enorme i fosca columna d’aigua de poca amplada que descarregava en alguns punts concrets. 

La imatge i l’espetec de la tempesta, que no va deixar ni una sola gota als barris més allunyats, ubicats a només pocs metres del nucli del xàfec, va espantar a diversos habitants, alguns dels quals van comparar el fenomen amb u «aterridor bombardeig» o una cascada, segons publica el portal ‘Taiwan News’. Altres persones definien la situació com l’obertura d’un forat al cel que deixés caure molta aigua de cop i volta en aquest punt concret de la ciutat. Aquest és l’impressionant vídeo del fenomen:

Les fortes tempestes, típiques a l’estiu en aquesta zona de la Xina

Tot i l’espectacularitat del fort però local aiguat del dilluns, el cert és que les tempestes són un clàssic durant els mesos d’estiu en aquesta zona de la Xina. Aquesta vegada, però, el xàfec s’ha avançat, ja que encara no hem entrat oficialment a la nova estació. En general, aquest tipus de ruixats són fruit d’un marcat moviment vertical de l’aire i, normalment, acaben desapareixent en tan sols 30 minuts  deixant poques quantitats de precipitació però algunes inundacions puntuals. 

Aquest tipus de fenomen també es pot veure a vegades a Catalunya, sobretot a la primavera i a la tardor,  quan les tempestes són més fortes. De fet, a casa nostra els xàfecs de tarda són normalment dispersos i locals, fent que en un municipi caigui molta aigua però a la ciutat del costat ni una gota. Una diferència que també es remarca entre barris a la ciutat de Barcelona. 

També et pot interessar...