Gener del 2020, el més càlid de la història

Aquest mes ha superat tots els valors de temperatura des que hi ha registres, batent un nou rècord mundial, quedant molt prop del gener del 2016

Imatge d'una ciutat en un dia molt calorós
El gener del 2020 bat rècords i ja és el més càlid de la història | pixabay

Aquest mes de gener la temperatura global ha estat la més càlida que qualsevol gener anterior des que hi ha registres, quedant ben a prop del gener del 2016, a tan sols tres centèsimes de grau Celsius més càlid.

Per a Europa, aquest gener s’ha quedat aproximadament 0,2 graus per sobre que el gener més càlid anterior, el del 2007, i a 3,1 graus més càlid que la mitjana de gener durant el període 1981-2010, segons informa el Copernicus Climate Change Service.

Les temperatures mitjanes del gener del 2020 van ser especialment altes en grans regions del nord-est d'Europa, on en algunes àrees es registraven fins a més de sis graus per sobre de la mitjana de gener de 1981-2010. En aquest sentit, van ser excepcionalment altes per a l'època de l'any al nord i a l'est, una regió que s'estenia des de Noruega fins a Rússia.

Cada cop un món més calent

Les temperatures excepcionalment superiors a la mitjana no es van limitar només a Europa, sinó que es van estendre a gairebé tota Rússia. Però també van ser molt superiors a la mitjana en la majoria dels EUA i l'est del Canadà, al Japó i parts de l'est de la Xina i el sud-est asiàtic, a l'estat de Nova Gal·les del Sud a Austràlia i a parts de l'Antàrtida.

Per altra banda, les temperatures van ser substancialment inferiors a la mitjana a Alaska i el nord-oest del Canadà. Pel que fa als oceans, les temperatures de l'aire sobre el marvan ser predominantment més altes que la mitjana de 1981-2010.

Les mitjanes globals de la temperatura de l'aire marí i la temperatura de la superfície de la mar subjacent van estar prop dels valors màxims respectius que van ocórrer en el moment d’El Niño del 2015/16.


Comentaris

envia el comentari