Imatge espectacular de la primera pluja d’estels de l’any vista des de l’espai

Una astronauta de l’Estació Espacial Internacional va captar la preciosa imatge de la pluja dels Quadràntids

Imatge des de l'Estació Espacial Internacional de la pluja d'estels de les Quadràntides del 2020
Aquesta és la imatge captada des de l'Estació Espacial Internacional de la pluja d'estels dels Quadràntids | @ASTRO_CHRISTINA

Les pluges d’estrelles són uns fenòmens que sempre ha cridat molt l’atenció a la majoria de persones i fan que, sovint, la gent es reuneixi per observar-les amb companyia al llarg de l’any. Si aquesta visió és impressionant, encara ho és més quan la caiguda de meteors és observada des de l’espai mirant cap a l’atmosfera terrestre. Això és el que ha pogut captar una astronauta de l’Estació Espacial Internacional amb la recent pluja dels Quadràntids, la primera del 2020. 

Va ser l’astronauta de la NASA Christina Koch la que va publicar fa uns dies aquesta espectacular imatge en el seu compte de Twitter, en la que es pot veure perfectament com els meteors impacten i cauen deixant una estela a l’atmosfera terrestre, amb l’acompanyament d’algunes aurores boreals. Una visió preciosa que, inclús, sembla sortida d’una pel·lícula de ciència ficció.

La pluja d'estrelles dels Quadràntides

Aquesta pluja d'estrelles va assolir la seva màxima intensitat la nit del 3 al 4 de gener i és el primer fenomen d'aquest tipus de l'any a la Terra. En el seu punt àlgid, pot arribar a descarregar una mitjana de 100 meteors per hora i, tot i tenir una intensitat de llum menor que en altres ocasions de la resta de l'any, aquest fenomen també gaudeix de boles molt brillants de tant en tant.


Comentaris

envia el comentari