Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'eclipsi total de Sol vist des de la Lluna

Imatges inèdites de l’últim eclipsi de Sol vist des de la Lluna

Les fotografies les va fer un satèl·lit xinès que es troba a l’òrbita lunar el passat 2 de juliol quan el fenomen afectava la zona de Sud-Amèrica. Es pot observar l’ombra de la Lluna a la Terra

Imatge de l'eclipsi total de Sol vist des de la Lluna
Imatge de l'eclipsi total de Sol vist des de la Lluna | HIT

 

Imatges inèdites i espectaculars les que ens arriben des de l’espai sobre el recent eclipsi total de Sol que hi va haver el passat de juliol a molts punts de Sud-Amèrica, especialment a l’Argentina i Xile. Concretament, el petit satèl·lit xinès Longjiang 2, que es troba en l’òrbita lunar, va fer diverses fotografies del fenomen vist des de la Lluna, en les que es pot veure perfectament el punt de l’ombra lunar resseguint l’hemisferi sud del nostre planeta. 

Segons informa l’agència xinesa Xinhua, aquest microsatèl·lit, que pesa tan sols 47 quilos, va fer 4 fotos de l’eclipsi i les va enviar a l’institut de Tecnologia de Harbin (HIT), que coopera amb una xarxa de radioaficionats d’Espanya i Alemanya. En les imatges, es pot apreciar perfectament l’ombra de la Lluna al damunt de la Terra des de quatre angles diferents. Evidentment, el punt més fosc correspon a les zones on l’eclipsi va ser total:

L’únic eclipsi total de Sol de l’any a la Terra

L’eclipsi total de Sol del passat 2 de juliol a Sud-Amèrica va ser espectacular i va mobilitzar a tots els països de la zona per gaudir d’aquest espectacle celeste. De fet, el ressò va ser a nivell internacional ja que es tracta de l’únic fenomen d’aquest tipus que tindrà lloc al nostre planeta aquest 2019, i no n’hi haurà cap més de total fins al setembre de l’any 2020. 

La nau Lonjiang 2 està equipada amb un transceptor de ràdio amateur que permet la comunicació amb radioaficionats de tot el planeta, també de la península Ibèrica. Es tracta d’un dels dos satèl·lits bessons que el HIT va llançar l’any 2019 juntament amb el satèl·lit Queqiao, encarregats d’explorar la cara oculta de la Lluna.